Joram är konsert-föreningens stipendiat 2022

Arvika konsertförening har nu utsett en mottagare av föreningens stipendium för 2022. Denna gång går stipendiet till Joram Zieltjens. Joram är 16 år och går andra året på Stage & Perform.

Joram har spelat piano sedan åttaårs ålders och blev samtidigt lockad av att spela trombon. Och efter vad jag förstått övar han flitigt på båda instrumenten. Mats Lindahl, Musikskolan i Arvika, är hans lärare på trombon och Mikael Kanarva, Musikhögskolan Ingesund, är dito för piano. Tidigare har han även spelat piano för Birgitta Rentzhog på Musikskolan i Arvika. 

Joram Zieltjens. Foto: Arvika konsertförening.
Joram Zieltjens. Foto: Arvika konsertförening.

Joram tänker, efter avklarat gymnasium, fortsätta med musik. Han tänker sig då söka Kandidatprogrammet på Musikhögskolan Ingesund, för att bli musiklärare eller orkestermusiker. Därför jobbar han hårt, och övar två till tre timmar piano och en timme trombon om dagen.

Men innan det blir vidare studier på Ingesund lockar Nordiska Ungdomsorkestern i Lund eller Landslaget I Blåsmusik, för att utveckla kunskaperna i samspel med andra människor. Så stipendiet kommer väl till pass för att ta sig vidare på musikens vingar. Nu är Joram ungefär som andra ungdomar i Arvika, med flera intressen, bland annat är han också en hängiven seglare, och kan ses i någon av segelbåtklubbens små segeljollar på Kyrkvikens vatten sommartid.

Under 2022 hoppas jag att även Joram bjuder in till en stipendiatkonsert, det brukar alltid vara intressant och trevligt att lyssna på! 

Grattis till stipendiet Joram!

/David


Arvika konsertförenings tidigare stipendiater:
2016, Simon Henriksson
2017, Nora Heinerud
2018, Gabriel Nilsson
2019, Cecilia Werling
2020, Lovisa Lundmark
2021, Mirja Backlund och Freja Apelkvist

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.