Statistik

Statistik? Ja, nu är det ju inte lika ”illa” som i sportens värld där det finns statistik kring allt möjligt. Men visst finns det statistik även i musikvärlden. Det är kanske i dagliga livet särskilt intressant med statistik, men jag tänker att i ett längre perspektiv kan det vara intressant. Det här är alltså sidan för dig som är statistiknörd.

Innan vi börjar ska jag på en gång förklara vad du kommer att ta del av här nedan. För det första är framförallt första året inte komplett då bloggen startades under sommaren 2012. För det andra är framförallt år ett och två (2012-2013) något mindre komplett än vad det borde då jag under dessa år inte exakt visste var all information fanns att ta del av. Något som radikalt förbättrats över tid. För det tredje har jag sedan bloggen startades endast räknat två saker: ”Artiklar” och ”Konserttillfällen”.

Artiklar
Det ena jag räknat är antalet artiklar från olika medier som jag hittat och som berört musikerna, musiken och musiklivet i Arvika. Jag har bara räknat digitala artiklar som jag har kunnat länka till. Det är främst artiklar från Arvika Nyheter, Nya Werlmandstidningen, Värmlands Folkblad, Sveriges Radio Värmland och Sveriges Television Värmland. Men då och då från andra ”vanliga” riksmedier och musiksajter som till exempel Rock Nytt eller GAFFA. Artiklar i media utan möjlighet till digital länkning har jag medvetet avstått från att ta med i statistiken. Klicka här för att ta del av artiklarna.

Konserttillfällen
Det andra jag räknat är antalet konserttillfällen i Arvika (inom Arvika kommuns gränser). Och när det gäller konserttillfällen så måste jag direkt förtydliga att ett konserttillfälle kan innehålla flera unika konserter. Stavnäs Visfestival är till exempel räknad som ett konserttillfälle trots att den 2019 hade runt 15 konserter. Alltså, antalet unika konserter är långt mycket fler än vad som anges här nedan.

Källorna för konserttillfällena varierar. Det är dels information från kommunens turistbyrå, musikernas egna konton på sociala medier, hemsidor, nyhetsbrev, pressmeddelanden med mera. Trots att jag finner väldigt många konserttillfällen runt om i kommunen är jag mycket medveten om att jag fortsatt missar många. Mitt fokus är konserttillfällen framåt men ibland kompletterar jag även ”bakåt” för att få en så bra bild som möjligt.  Klicka här för att ta del av konserttillfällena.


Artiklar 2012-2019

Artiklar om musiklivet i Arvika 2012-2019
Artiklar om musiklivet i Arvika 2012-2019

 

 

 

 

 

 

 


Konserttillfällen 2012-2019

Konserttillfällen i Arvika 2012-2019
Konserttillfällen i Arvika 2012-2019