Konsertföreningens stipendiatkonsert

Gabriel Nilsson. Foto: Arvika konsertförening.

Varje år utser Arvika konsertförening en ung stipendiat. Årets stipendiat heter Gabriel Nilsson och spelar saxofon. Gabriel är 18 år och bor i Arvika. Han började spela saxofon 2009 på Musikskolan i Arvika där hans lärare var Berit Thim. Sedan 2 år tillbaka har han flyttat sina lektioner till Martin Eriksson på Musikhögskolan Ingesund. Gabriel tycker om att spela klassisk musik men kan också gå över till jazzlåtar. Hans absoluta gehör gör det lättare att lära nya låtar.

På torsdag denna vecka kan du höra Gabriel när han ger sin stipendiatkonsert på Musikskolan i Arvika. Birgitta Rentzhog ackompagnerar på piano. Start klockan 18:30.

2019 års stipendie kan sökas fram till den 15 november. Tidigare stipendiater är Nora Heinerud (2017) och Simon Henriksson (2016).