Programändring för söndagens konsert

Vänskapsmatch i piano: Daumants Liepins vs Aristo Sham. Foto: Arvika konsertförening.

OBS PROGRAMÄNDRING!

Som en del av er säkert redan läst eller hört så har den ukrainsk-ryska violinisten Matvei Blumin fått problem med visum till Sverige och kan inte komma till den annonserade konserten. Riktigt tråkigt då jag vet att det är flera som sett fram emot att höra detta underbarn. Men han kanske dyker upp igen vid ett annat tillfälle?

Istället kommer Daumants Liepins varva ett solopiano-program tillsammans med pianisten Aristo Sham från Hongkong. Båda dessa pianister är av den unga generationens främsta företrädare för sitt instrument. Konserten blir en ”vänskapsmatch” där båda konsertpianister visar upp delar av sina stora virtuosa program. Men hur klarar de att vara vänner trots konkurrensen?

Konserten ges på Rackstadmuseet idag söndag den 21 oktober kl 16.00. Det blir konsert med paus och café Elis är öppet. Entré: 150 kr, medlemmar AKF 100 kr, ungdom/student fri entré.