Idag startar Piren Live 2021!

Även sommaren 2021 får vi njuta av musik i Arvika hamn i form av arrangemanget Piren Live. Det arrangeras för andra året i rad och även om likheterna med förra året är många så är det några skillnader.

Den mest påtagliga skillnaden är att det i år släpps betydligt fler biljetter till varje konsert. I och med detta så tar man också bort livesändningen på internet. Men fortsatt kan du lösa entrébiljett, lyssna via Olssons brygga eller lägga till med din båt i vattnet mellan piren och Olssons brygga. Fullt med valmöjligheter alltså.

Programmässigt är det lika fin bredd som föra året. Klassiskt, barn, pop, jazz, rock… Du får möjlighet att att ta del av grammisbelönade, meldofifestivalmeriterade, kritikerrosade med mera artister! Här nedan en presentation av programmet. Ännu längre ner en presentation av varje artist (som jag helt skamlöst klippt in från Piren Lives hemsida).

Vill du köpa biljett så finner du dessa på Tickster. Du kommer att bli anvisad plats på området när du kommer dit. Därrarna öppnar en timme före respektive konsert. Entré och bordsbokning med mera på bryggan sker däremot i kontakt med Olssons brygga.

Programmet:
Fredag 30 juli, klockan 19:00: Bror Gunnar Jansson.
Lördag 31 juli, klockan 19:00: Albin Lee Meldau.
Söndag 1 augusti, klockan 14:00: Bamse & Lova.
Måndag 2 augusti, klockan 18:00: Dotter.
Tisdag 3 augusti, klockan 19:00: Sofia Karlsson.
Onsdag 4 augusti, klockan 19:00: Svante Henryson & Joel Lyssarides.
Torsdag 5 augusti, klockan 19:00: John Lindberg Trio.
Fredag 6 augusti, klockan 19:00: X-Rays
Lördag 7 augusti, klockan 19:00: Môra-Per och klockan 21:00: Children of The Sün.

Kul att programmet innehåller Sverigekända såväl som lokala musiker. Det här blir bra!

/David


Artisterna:

Bror Gunnar Jansson
Bror Gunnar Janssons kommande album ”Faceless Evil, Nameless Fear” är hans tyngsta och hårdaste hittills. Men, paradoxalt nog, också det mest smäktande vackra. Likt en svit rör sig albumet från känslosamma stråkpartier till tunga riff, och ibland uppstår tillfällen då allt verkar vilja spricka sönder. Albumet handlar om bestialiska mord, sjukdom och konsekvenserna av korrupta polisers handlingar. Men också om stark och oförstörd kärlek. Bror Gunnar pendlar mellan allas vår verklighet och sitt eget mörka universum. Musiken, som är mindre blues än tidigare, andas post-grunge, stoner och post-blues på ett sätt som för tankarna till White Stripes, Kyuss och Jimi Hendrix. 2019 var året då Bror Gunnar Jansson slutligen slog igenom lite bredare även här hemma i Sverige efter flera år av framgångar utomlands. Han släppte albumet ”They Found My Body in a Bag”och medverkade i fyra SVT-produktioner (På Spåret, Babel, Kulturnyheterna och Augustifamiljen live). Han turnerade intensivt och gjorde över 90 konserter runt om i världen. 2020 släppte han en ny version av ”The Cotton-Eyed Joe”, singeln ”Breathe” samt gjorde under sommaren över 25 intima spelningar på vad han kallade för ”Den lilla trädgårdsturnén”. 24 september släpps hans femte album ”Faceless Evil, Nameless Fear”.

Albin Lee Meldau
Albin Lee Meldau tog det svenska folket med storm i tv-programmet Så mycket bättre, men redan innan dess hade han haft en succéartad internationell karriär. 2016 slog debutsingeln ”Lou Lou” och den från början egenutgivna EP:n ”Lovers” ner som en blixt från klarblå himmel. Kategorin soul möter folkmusik hade fått en helt ny referenspunkt och det dröjde inte länge förrän Albin Lee Meldau jämfördes med storheter som Jeff Buckley och Hozier. Just nu är han aktuell med singeln ”Josefin” och ”Andas”, de första smakproven från hans kommande EP på svenska som släpps senare i sommar.

Bamse och Lova Sjunger & Dansar
Att BAMSE och Häxans dotter Lova tycker om sång och dans är ingen hemlighet och de vill gärna att alla är med! Tillsammans med publiken bjuds det på kända barnsånger och rörelser för hela kroppen. Det kommer bli omöjligt att sitta still! Det bjuds på klassiker och välkända barnlåtar. Efter föreställningen är det Meet and greet, där du får möjlighet att träffa BAMSE och Lova. Föreställningen passar hela familjen men är främst riktad mot barn mellan 2-7 år.

Dotter
Stjärnskottet Dotter har under det senaste året skrivit succéhistoria. Hon kom på andra plats i Melodifestivalen (2020) och undgick med en ynka poäng att vinna med hitsingeln ”Bulletproof”. Låten är det mest streamade bidraget av samtliga låtar från årets Melodifestival – alla kategorier! Med över 15 miljoner streams har låten sålt både guld och platina, precis som föregående årets hitsingeln ”Walk With Me” med sina snart 16 miljoner, släppt och framförd tillsammans med ingen mindre än Måns Zelmerlöw. 

Dotter på Piren Live 2020. Foto: David Fryxelius.
Dotter på Piren Live 2020. Foto: David Fryxelius.

”Bulletproof” var med i hela 15 veckor på Svensktoppen varav fyra av dem som förstaplacering och 11 veckor i topp tre. Dotter har med sitt magiska laserliknande framträdande gjort sig förtjänt av sin första Rockbjörnsnominering i kategorin ”Årets kvinnliga live artist”. Med flera TV-framträdanden såsom Allsång på skansen, Sommarkrysset, TV4 nyhetsmorgon m.m,  samt som main support slot på Måns Zelmerlöws höstturné och även 2018 som main support med Miss Li och Dotters egen turné med över 45 spelningar i Sverige 2019 har hon med åren skapat en alldeles egen unik plats på scenen där hon står som en av landets mest intressanta och snabbt växande popartister!

Sofia Karlsson
Sofia Karlsson, fyrfaldigt grammisbelönad sångerska och en av landets mest älskade musiker, ger sig ut på turné i sommar. Turnén går under namnet ”Mot ljuset” och innehåller Karlssons tolkningar, egna sånger, gamla dikter men även helt nya låtar. Hennes gitarrer är som alltid med men för första gången på länge åker hon helt solo. Turnén besöker bl.a. Öland, Uppsala, Kungsbacka, Järvsö och Nibe i Danmark. Biljetterna släpps på onsdag 23 juni kl 10.00. – Nu ger jag mig ut på vägarna igen. ”Mot ljuset” kallar jag denna turné. Jag ska spela i skogsbryn och på stadsscener och kanske kan jag värma några hjärtan därute med några av mina favoritingredienser i livet: poesi, gitarrer och sång, säger Sofia Karlsson. 2005 släpptes Karlssons genombrottsalbum ”Svarta Ballader”, vilket sålde 130,000 exemplar. Hon har sedan dess fyllt kultur- och konserthus, tagit sin musik alltid vidare och tagit emot en uppsjö av olika priser, både som tonsättare och utövare. Med en katalog fylld till brädden av egenskrivet material såväl som tolkningar har Sofia Karlssons musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runt om i landet. Utöver att vara en framgångsrik artist i eget namn har Sofia Karlsson sjungit duetter med artister som Svante Turesson, Thorstein Bergman och Rikard Wolff. Därtill gjort några vackra julalbum med bland andra Martin Hederos. 

Svante Henryson & Joel Lyssarides
En exklusiv konsert utlovas med två av sveriges främsta improvisationsmusiker inom jazz och klassisk musik. Lekfullhet och känsla i sitt alldeles egna uttryck. Svante Henryson är en unik musiker. En virtuos av tre instrument, en kompositör av orkestermusik och en improvisatör som talar alla musikaliska språk, han rör sig gränslöst över hela det musikaliska spektrat. Som den enastående cellist han är, spelar han jazz, klassiskt, världsmusik, rock  och får alltid cellon att hör hemma och ljudet att frodas oavsett grene. Vare sig det är i en raga-duo med den indiska gitarristen Vishwa Mohan Bhatt, med ett jazz-bigband eller framför en symfoniorkester, hans cellos röst är omedelbart igenkännlig. Joel Lyssarides är en ung musiker vars pianospel kännetecknas av utsökt klangkänsla, subtila harmonier och levande frasering, till förmån för innovation på högsta konstnärliga nivå. Med ett fantasifullt och ett uttryck av ett extraordinärt slag skapar Joel en berättelse fylld med vackra färger, skönhet och ett sällsynt ljus. Sedan examen vid 21 års ålder har Joel varit en eftertraktad pianist, sessionmusiker och arrangör. Han har spelat med ett brett spektrum av artister som Anne Sofie Von Otter, Nils Landgren, Sven Bertil Taube, Silvana Imam, Dirty Loops, Norrbotten Big Band, Kristin Amparo och Svante Henrysson, samt arbetat som arrangör för Benny Andersson ( ABBA), olika storband, körer och stråkkvartetter.

John Lindberg Trio
JLT har placerat sig som topp 10 på den svenska albumlistan med sina fyra senaste album. De har 14 års intensivt turnérande i ryggen och åtta studioalbum. Ändå fortsätter John Lindberg Trio att stadigt växla upp. Innan 2018 är över släppte bandet en helt ny EP. Det första väsen vi hör av bandet i skivväg sedan 2017 års Straight From The Heart.’Det är lite klassiskt tänk, att göra lite mindre releaser. EP med fyra låtar och istället flera releaser. Det känns som ett spännande sätt att ge ut vår musik’. Säger John Lindberg själv. Allt har hållits hemligt mot deras växande skara av fans så den första EPn, ’Rhymes and Rhythm’s’ kom som en vårpresent till alla rocktörstande JLT-fans runtom i landet. John Lindberg Trio har byggt sin fanbase the old fashioned way. Deras konstanta turnerande i snart femton år är ett envist arbete som befäst deras roll som Sveriges okrönta rockabillykungar. Idag har de en alltjämt växande skara anhängare, inte bara i Sverige och Skandinavien, utan även i länder som Tyskland och USA. Deras moderna tappning av klassisk rock n’ roll rymmer även influenser av blues och country, ett sound som de gräver djupare i på kommande releaser.

Lennart Ekström i X-Rays. Foto: Piren Live.

X-Rays
En oförglömlig kväll med Arvikas egna rocklegender! X-Rays är ett partyband från Arvika. Bandet bildades redan i början av 1960-talet och har fortfarande kvar tre originalmedlemmar. X-Rays spelar företrädesvis rockmusik från 1960-talet och frontas av den karismatiske Lennart Ekström.

Môra-Per
Någon skrev att môra-Per talar de blånande bergens och de milsvida granskogarnas språk. En annan beskrev bandet som en blandning mellan Steve Earle och Gustav Fröding: Asfalt möter granskog – ett värmländskt perspektiv på landet utanför tullarna. môra-Per är ett band som har förmågan att fånga gammal som ung med stark energi och ett låtmaterial som sträcker sig från irländskt röj till smäktande kärleksballader.

Môra-Per vid spelning på Olssons brygga.
Môra-Per vid spelning på Olssons brygga. Foto: David Fryxelius.

Akustiskt möter elektriskt – finstämt möter råa tongångar. Texterna behandlar ofta livet i småstaden, om hur den stora fabriken läggs ned, hur vänner flyttar ut och hem igen, om kärleken till ett liv utan trender och konsumtionshysteri. Men även rena kärleksvisor om vunnen och förlorad kärlek hittas hos môra-Per.

Children of the Sün
Med en blandning av rock, blues och folkmusik får Children of the Sün’s musik ett sound som är retro, men samtidigt rätt i tiden. Inspirerade av Janis Joplin, Led Zeppelin och Rival Sons personifierar Children of the Sün både den bekymmerslösa, så väl som den reflekterande sidan av klassisk rockmusik. Under början av 2019 signade bandet med The Sign Records som släppte deras debutalbum ‘Flowers’ som kan beskrivas som ”klassisk stämsång och nostalgiska riff som på ett psykedeliskt och själfullt sätt framkallar känslor av frihet, kärlek och en stark koppling till naturen.”

Children of the sün på Music against Covid-19 del 2 på Ritz. Foto: David Fryxelius.
Children of the sün på Music against Covid-19 del 2 på Ritz. Foto: David Fryxelius.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.