Ny gala på Ritz – Christmas edition!

Så var eländet över oss igen på bred front. Corona-eländet alltså. Och med denna andra våg kommer nya förhållningsregler från Folkhälsomyndigheten och Region Värmland. I dess spår följer fler inställda konserter. Jag har bara igår (12/11) fått nys om tre inställda konserter: Gaardens två spelningar på Wilmas nu till helgen, Lovisa Lundmarks stipendiatkonsert nästa vecka och Arvika konsertförenings julkonsert i december. Det här är ju helt förståligt och riktiga beslut såklart men livet blir ju lite ”tunnare” och ”fattigare” utan tycker jag… Men, så är det, nu gott folk är prio ett att hålla i och hålla ut. De val vi nu gör kan rädda någons liv.

Samtidigt som detta ställs in är annat på gång. Jag tänker då främst på ny musik som ska släppas (jag återkommer om det i ett kommande inlägg) men här närmast att det blir en tredje ”Music-against-Covid-gala” från Ritz signerat Christoffer Edgar med vänner. De två tidigare galorna samlade in en kvarts miljon kronor (!!) till företagarna i Arvika.

Alex Haglund i By Lightning vid spelning på Music against Covid-19 del 2 på Ritz. Foto: David Fryxelius.
Alex Haglund i By Lightning vid spelning på Music against Covid-19 del 2 på Ritz. Foto: David Fryxelius.

Exakt innehåll i den kommande galan är nog inte helt och hållet spikat – eller i alla fall inte offentligt. Men att det blir ett lokalt fokus och lokala gäster är givet. Om programmet kan dock lite ändå sägas. Förutom att Christoffer Edgar och vapendragaren Henrik Strandberg kommer att uppträda finns även Janne Schaffer, Lennart Ekström (X-Rays), Linnea Waljestål (Exlo), Pärra Eriksson och Maria Andersson (môra-Per), Alex Haglund (By Lightning), Anki Lilja (Convoys), Systrarna Juhlin och Angela Petré att dyka upp. Det blir även en vokalensemble från Stage & Perform under ledning av Charlotta Birgersson. Lasse Anrell, Anneli Strömberg (musieichef för Rackstadsmuseet) och Peter Söderström (kommunalråd) dyker upp i ”gästsoffan”. Men mer exakt lineup lär komma närmare inpå galan – ni får se det som extra julkarameller!

Galan som hålls den 18 december kommer som tidigare galor att streamas live från Ritz. Publikfritt lär det bli i lokalen – man får helt enkelt slå sig ner antingen framför Facebook eller hemsidan och delta! Dock sker ingen insamling på samma sätt som tidigare galor utan kommer man be om ett ”valfritt utträde” till de som skött produktionen: Music against covid19 – Christmas Edition!

/David

Janne Schaffer. Foto: Music against Covid-19.
Janne Schaffer. Foto: Music against Covid-19.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.