Värmland i regn

I måndags var jag ute på en löprunda. Klockan hade hunnit bli en bra bit efter sju på kvällen innan jag till slut lyckades tvinga ut mig själv. Ett fint och ganska intensivt duggregn gjorde sitt allra yttersta för att hålla humöret nere. Inte för att det egentligen behövdes då regeringens allvarsamma presskonferens från eftermiddagen fortfarande låg som en tjock, blöt filt över hela mig… Det är allvar nu. Fy vilken mörk tid det är nu alltså.

Fast det är ändå lite märkligt. Eller är det barmhärtigt kanske? Ni vet de där, lite småjobbiga, löppassen som efter en stund nästan kan bli vilsamma. Snudd på meditativa om du förstår hur jag menar? Jag klafsar runt i mörkret i sällskap av bara tankarna. För mörkt var det sannerligen. Inte bara metaforiskt uttryckt – det var nästan helt svart på himlen. Bara avbrutet då och då av ett gatljus eller någon mötande bils lyktor. Tankarna kom och gick medan jag tillryggalagt någon kilometer till. Plötsligt kom jag att börja gnola lite på refrängen till ”Värmland i regn” – en låt som Christopher Edgar skickat till mig någon vecka tidigare och som släpps idag. Och så passande just nu där jag blöt och graciös som sjölejon tvingade mig vidare hemåt. Refrängen är lite ”catchy” – det måste medges.

”… jag drömmer mig bort och jag kör en liten sväng, på väg västerut genom natten, genom Värmland i regn…”

Och säga vad man vill men herrar Edgar & Strandberg men de ligger inte på latsidan. Förutom att de fortsatt försöker gigga så var det ju faktiskt inte så särskilt länge sedan de släppte sina två senaste singlar ”Leva mitt liv” och ”Tusen kyssar”. De senare verkar ju dessutom ha mottagits riktigt väl då den spelats på flera radiokanaler både regionalt och riks. Kul! Men nya låten heter alltså ”Värmland i regn” och är en fin hyllning till Värmland i allmänhet och Arvika i synnerhet.

”Musiken är även lite Sven Ingvars inspirerad” skriver Cristopher Edgar i pressutskicket.

Och, jodå, Sven-Ingvars lär ha inspirerat dom till nya singeln. Det hörs ganska väl. Det känns lite som en kärleksfull flirt till det ikoniska dansbandet. Men det är fler saker som också har gjort intryck och som inspirerat nya låten. Skrotiga bilar, folkets hus, landsbygd, norrmän, med mera… för att bara nämna något. Allt fint du kan tänka dig ackompanjerat i skönt allsvångsvänligt tempo. Allsång? Ooo ja, här är det ”allsångsvarning”. Eller ”allsångsgaranti” om man hellre vill se det så.

Singeln är, precis om de tidigare två singlarna, snyggt producerad i Durango Recording Studio i Stockholm där många svenska artister spelar in. Producenten är åter Ola Gustafsson och trummor är lagda av Andreas Dahlbäck. Just dessa två har haft stor betydelse för alla singlarna. Det är faktiskt ett samarbete som, om allt går i lås, kommer att resultera i en debutplatta – där Andreas och Ola producerar. Släpp för albumet är planerat till mars/april 2021. Och gissningsvis stannar det inte här då Edgar och Strandberg trivs att skriva låtar ihop. På sitt eget sätt.

Singeln släpps alltså idag – in och lyssna!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.