Estetiska skolan och Stage & Perform sätter upp Legally Blonde

Affisch: Legally Blonde 2020.
Affisch: Legally Blonde 2020.

Jag har precis hunnit landa i förra helgens jätteproduktion med Musikskolans symfoniorkester. Nu är det dags för Arvikas publik att ta in nästa jätteproduktion av barn och unga. I lilla Arvika. Det är ju fantastiskt! Personligen har jag inte sett så många musikaler. Det har väl blivit 4-5 stycken kanske. Därför var jag tvungen att googla lite för att hänga med i vad Estetiska skolan och Stage & Perform nu ska sätta upp för musikal.

Musikalen Legally Blonde är baserad på romanen (och filmen) med samma namn, skriven av Heather Hach samt med musik och sångtexter av Laurence O’Keefe och Nell Benjamin. Handlingen utspelar sig på universitetet UCLA (University of California Los Angeles) där Elle Woods har allt man kan önska sig. ”Hon är snygg, rik, blond och är även ordförande för kvinnoföreningen ”Delta”. Men en dag beslutar hennes pojkvän Warner Huntington (Matthew Davis) att dumpa henne eftersom han inte tycker att hon är tillräckligt seriös. Men Elle är fast besluten att vinna tillbaka Warner, även om det innebär att åka till samma college som han – Harvard. Att komma in på Harvard borde inte bli så svårt för en snygg, smart tjej som Elle. Det enda som behövs är en pool, en minimal bikini som glittrar och en videokamera.” (Wikipedia) Musikalen innehåller alltså gott om förvecklingar, brusten kärlek, svartsjuka, ambitioner och drömmar.

Legally Blonde sätts hos oss i Arvika upp på Musikhögskolan Ingesund av Estetiska skolans högstadium och gymnasieprogram Stage & Perform. På scen återfinns över över 100 elever i åldrarna 13 till 19 år. De har jobbat sedan augusti tillsammans med professionell regissör, danspedagog, koreograf, musiklärare, sångpedagoger med flera. Eleverna medverkar på scenen, bakom scenen och i bandet med dans, sång, musik och scenografi. Allt för att ge dig en energifylld, humoristisk och färgsprakande upplevelse. Projektet har inneburit att jobba över åldersgränserna mellan högstadium och gymnasiet.

Däremot är inte precis alla på scenen samtidigt. För att få plats med alla på scenen har man delat in eleverna i två ”lag” som spelar i snitt varannan föreställning (se nedan). Är det någon särskild elev du vill se så måste du ta reda på vilket lag denne medverkar i. Om det inte spelar någon roll för dig så kan du lite på att båda lagen är lika taggade att visa upp musikalens alla sång- och dansnummer, dekoren, alla låtarna och de roliga replikerna.

Musikalen spelas enligt följande schema:
Fredag 21 februari, 19.00, premiär, lag 1
Lördag 22 februari, 14.00, lag 1
Lördag 22 februari, 19.00, lag 2
Söndag 23 februari, 14.00, lag 2
Söndag 23 februari, 19.00, lag 1

Biljetter
Biljetterna kostar 190 kr för vuxna, barn/ungdom (till och med gymnasiet) 95 kr. Anställd ledsagare/assistent kan vara berättigad till fri entré, kontakta arrangören innan bokning. Biljetterna kan du köpa här. Mer om Estetiska skolan och Stage & Perform kan du läsa här.

Mycket nöje!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.