Glafsfjordens musikfestival släpper programmet för 2020

The Dahlkvist Quartet. Foto: The Dahlkvist Quartet.

Vi är inte helt klara med 2019 års musik än men redan pockar 2020 års artister och konserter på att få uppmärksamhet. Häromdagen släppte ju Arvika Hamnfest sin jättebokning: Lars Winnerbäck (!!) som kommer till Arvika för att på lördagskvällen avsluta sommarens hamnfest (ber att få gratulera de inblandade till en grym bokning!). Kanske kan du som läser i och med detta nu köpa ett platt paket och ge bort till jul?

Idag är det Glafsfjordens musikfestival som släpper sitt gedigna program för festdagarna i februari. För festdagar blir det. Ett finfint program med nationella och internationella musiker. I världsklass. Det återfinns jazzkattenvinnare, grammisvinnare mm. I inlägg längre fram kommer ett lite fylligare program. Men redan nu kommer här programmet i korthet.

Festivalpass handlas på Arvika turistbyrå. De olika festivalpassen säljs redan nu – kanske en julklapp det med? Från 1 januari säljs också enkelbiljetter. Eventuell resterande biljetter kommer att säljas i entrén en timme före respektive konsert. Mer information kan du ta del av här.

/David

Onsdag 5 februari
Stumfilmskväll med levande musik. Konstnärlig filmvisning med improvisation av pianisten Jean-Baptiste Doulcet.

Torsdag 6 februari
Rackstadmuseet: Souvenir. Camerata Ingesund samt lärare från Musikhögskolan Ingesund spelar Souvenir de Florence av Tchaikovsky samt extranummerkavalkad på flygeln med artister från Glafsfjorden Winter Piano Academy.

Svante Henryson uppträder på Glafsfjordens musikfestival 2018. Foto: Glafsfjordens musikfestival.
Svante Henryson uppträder på Glafsfjordens musikfestival. Foto: Glafsfjordens musikfestival.

Fredag 7 februari
Mästarkonsert. Pavel Nersessian, piano. Dahlkvistkvartetten, bl.a. Dvoraks Pianokvintett. Festivalpass handlas på Arvika turistbyrå.

Lördag 8 februari
Festkonsert. Svante Henryson, Dahlkvistkvartetten, Carl Unander-Scharin, Tony Yang m.fl.

Söndag 9 februari
”High, Low or in Between”. Glafsfjordens musikfestival flyttar in på Ritz i centrala Arvika. Katarina och Svante Henryson gör ett duoprogram med egna låtar.

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.