Julkonserter i Arvika 2019

Julkonsert 2018 med Manskören Iris och Arvika stadsmusikkår i Trefaldighetskyrkan. Foto: David Fryxelius.
Julkonsert 2018 med Manskören Iris och Arvika stadsmusikkår i Trefaldighetskyrkan. Foto: David Fryxelius.

Det är hög tid att presentera årets advents- och julkonserter runtom i Arvika kommun. Det är faktiskt så mycket dags att några redan är avverkade. Några är redan idag. Så kan det gå… Är allt som spelas i december en julkonsert? Kanske… smått filosofisk fråga. Jag har här nedan valt att ta med dem som jag uppfattat själva har marknadsfört sig som just julkonserter. Det totala musikutbudet i December är därför naturligtvis högre. I vanlig ordning har jag säkert missat någon… sorry. Men, här nedan är de som jag funnit i Arvika i år. Mycket nöje!

/David

1 december
15.00 Musik i adventstid på Arvika konsthall. Soul och blues med T-Bear & the Dukes. Torbjörn Solberg, gitarr, Emil Solberg Wachenfeldt, tangenter, Fredrik Kaudern, bas, Henke Berg, trummor. Fika finns att köpa och det är gratis inträde. Insamling till Rädda Barnen.
18.00 Musik i advent i Trefaldighetskyrkan. Anders Andersson, sång, Ingegerd Hultén, sång, Trefaldighetskören, Geijerskolans kammarkör, Brassensemble, Åke Skommar, dirigent.

2 december
19.00 Julkonsert på Arvika konsthall. Julkonsert med kören Sing for joy.

7 december

Trefaldighetskyrkans oriatoriekör. Foto: Arvika pastorat.
Trefaldighetskyrkans oriatoriekör. Foto: Arvika pastorat.

16.00 Julkonsert i Arvika sporthall. Musikhögskolan Ingesunds årliga julkonsert arrangeras i år för tionde gången. Julmusik från alla möjliga vinklar och vrår med solister, små och stora ensembler inom olika genrer. Entré 250 kr, pensionär 170-200 SEK, ungdom t.o.m 19 år samt studenter 100 kr, barn t.o.m 12 år 60 SEK. Förköp: Scalateatern på 054-19 00 80, http://www.scalateatern.com, samt Sveders Herr i Arvika på 0570-109 17.
18.00 Julkonsert i Högeruds kyrka. Julkonsert med manskören Iris under ledning av Anders Hörngren. Anna Tunström, sångsolist. Anna Fredriksson.

8 december
16.00 Musik i adventstid på Arvika konsthall 
Brontosaurus bounce spelar lyrisk, lågmäld och svängig musik. Bandet består av Anna A Vass på sång och klaviatur, samt Erik Palmqvist på elbas. Bandet framför nyskrivet material på svenska och engelska med breda musikaliska infuenser. Fri entré.
18.00 Händels: Messias i Trefaldighetskyrkan. Trefaldighetskyrkans orstoriekör, Geijeskolans kammarkör, Barockorkester, Karolina Andersson, Paula Hoffman, Johan Christensson, Anton Ljungqvist, Åke Skommar.
18.00 Julkonsert i Mangskogs kyrka. Julkonsert med barnkören NonStop, Mangskogs kyrkokör, solister, spelmanslaget. Glöggservering från kl 17.30.

11 december
18.00 i Brunskogs församlingshem. Lucia och julprogram med Viljorna, Maggans grabbar, Maria Röhr, basfiol, Eva Olsson, Margaretha Carlander. Festligt julkaffe med dopp.

12 december
12.15 Luciahögtid på Musikhögskolan Ingesund. Stämningsfullt luciafirande i Stora konsertsalen på Musikhögskolan Ingesund i Arvika. Konserten framförs av studenter från Musiklinjen College och Musik 60, och hålls klockan 12.15 i Stora konsertsalen. Efteråt bjuds det på kaffe och lussebullar. Fri entré.

13 december
18.00 Kröning av Arvikas Lucia. Lucia med tärnor, körer, Kim Sanfridsson, Åke Skommar mfl.

14 december
18.00 Julkonsert i Mikaelikyrkan. Julkonsert med maskören Iris under ledning av Anders Hörngren. Fri entré.

15 december

Julkonsert med Arvika stråkorkester och Arvika kammarkör. Foto: David Fryxelius.
Julkonsert med Arvika stråkorkester och Arvika kammarkör. Foto: David Fryxelius.

15.00 Musik i adventstid på Arvika Konsthall. Denna dag med studenter från Musikhögskolan Ingesund. Fri entré.
17.00 Julkonsert i Gunnarskogs kyrka. Julkonsert med Iriskören och Maria Hebbe som solist. Fri entré.
18.00 Julkonsert i Trefaldighetskyrkan. Arvika konsertförenings traditionella julkonsert arrangeras i nära samarbete med Musikskolan i Arvika. Medverkar gör Arvika Stråkorkester, Arvika Kammarkör, körer från Arvika Pastorat samt elever vid Musikskolan i Arvika bjuder på stämningsfulla julpärlor för hela familjen.

18 december
18.00 Julkonsert i Brunskogs kyrka. Brunskogs spelmanslag med solister.

21 december
18.00 Julkonsert i Mikaelikyrkan. Kören Tonkraft under ledning av Karin Birgersson. Emmah Tranemyr, solist, Kicki Liljedahl, flöjt, Nisse Liljedahl, bas, Karin Andersson, piano, Per-Anders Thim, slagverk. Entré 50 kr.

22 december
14.00 Musik i adventstid på Arvika Konsthall. Denna gång med Lotta & Svenne. Lotta & Svenne består av Lotta Delebrant och Sven Smedberg på sång, Martin Hultén på gitarr, Antti Ojala på trummor och Fredrik Kaudern på bas. Bandet framför låtar ur den amerikanska sångboken. Obs! Denna konsert startar redan klockan 14:00. Fri entré.
18.00 Julkonsert i Trefaldighetskyrkan. Stämningsfulla jultoner fyller Trefaldighetskyrkan när Arvika stadsmusikkår välkomnar till julkonsert i Trefaldighetskyrkan.

26 december
18.00 Julkonsert i Gunnarskogs kyrka. Julkonsert med ungdomar från bygden, Peter Brorsson med flera.

27 december
18.00 Julkonsert i Älgå kyrka – OBS! INSTÄLLT!! Kören Gladiolus presenterar sin traditionella julkonsert ”Julens tid är här” i Älgå kyrka. Medverkande: Kören Gladiolus, Annika Lindahl på piano och orgel, Anders Lindahl på cello, Karin Krog som läser dikter, Körledare Karin Andréasson på flöjt och piano. Fri entré, frivillig gåva vid utgången.
18.00 Julkonsert i Stavnäs kyrka. Konsert med Vänerkvintetten och kyrkokören i Stavnäs Kyrka.

29 december
18.00 Julkonsert i Trefaldighetskyrkan. Julkonsert med kören SingOut i den vackra Trefaldighetskyrkan i Arvika. Medverkar gör gospelkören SingOut med musiker samt körledare Karin Andersson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.