Det kokar i Arvika just nu

Lancer på scen. Foto: Lancer.
Lancer på scen. Foto: Lancer.

Det händer mycket roligt samtidigt just nu. Eller ja, det gör det nästan alltid. Men nu hinner jag verkligen inte med så mycket som jag skulle önska. Det var cirka 65 (!!) konserttillfällen under mars och april månad ser riktigt lovande ut också. Det bubblar och sjuder normalt i Arvika. Men just nu kokar det så att säga!

Häromdagen blev det klart att Arvikabördiga, numera Karlstadsbaserade, bandet LANCER gör sin första spelning i Arvika på evigheters evigheter(!). Har någonstans läst att det är sju år sedan sist! LANCER bildades på Musikhögskolan Ingesund och har en EP och tre studioalbum i ryggen. Spelningen då? Jo, den äger rum på ”Parkliv” den 25 maj i Arvika folkets park. Inte hört LANCER än? Se videon längst ner!

Parkliv 2019.
Parkliv 2019.

Och apropå Parkliv. Igår släppte man även Karlstadsbandet Incarnit. Och jag vet att det snart kommer avslöjas fler intressanta artister, men mer om det senare. Parkliv kommer i alla fall att bli en en-dags rockfestival med två scener, öltält och på scenerna band som har anknytning till främst Arvika och Karlstad. Det är ju slutet på maj så förhoppningsvis blir det en solig och varm dag. Det blir i alla fall massor av musik och ett gött häng. Jag har en riktigt bra känsla inför det här arrangemanget. Så, boka in 25 maj i kalendrarna – det här blir bra! Jag ser fram emot att få delge er mer om arrangemanget när mer info har släppts från arrangören.

Stavnäs Visfestival går också bra. Så bra att de redan har sålt slut årets visfestival tre månader i förväg. Det kommer förvisso att finnas 100 obokade biljetter i entrén men i övrigt är det lapp på luckan. Kul! Och de har i år en stark lineup. Eller vad säger ni om till exempel Tomas Andersson Wij, Sonja Aldén, Ola Magnell och Anna Stadling? Inte illa. Men visfestivalen har även bokat lokala musiker som till exempel Hebbe Sisters och Göran Bryntesson. Gänget bakom visfestivalen tror jag har hittat helt rätt nisch. Bra jobbat!

Affisch Stavnäs Visfestival 2019.
Affisch Stavnäs Visfestival 2019.

För en vecka sen släppte Arvika Hamnfest sin senaste artist: Miriam Bryant. I och med Miriam börjar man få ihop till en intressant lineup – och mer kommer. Hittills har de presenterat Veronica Maggio, Petter, D-A-D, Han von Hell, Fricky, Molly Sandén, Albin Lee Meldau och Hov1.

Och så släpps det ju musik också. Fred White (Fredrick Berntsson) har släppt både platta och nu även remix på densamma. Brooken Door har släppt en ny singel och Enforcer ligger i startgroparna för ny skiva och efterföljande turné (det skvallras om att de nyligen scen-repat ett par dagar på Ritz…

Till helgen så intar UKM Ritz för en tvådagars lokalfestival. 150 ungdomar i drygt 40 akter (osäker på antalet här…?) umgås och uppträder för varandra och för allmänheten. En chans att få prova att stå på scen med professionellt ljud och ljus till sitt förfogande. På eftermiddagarna blir det ”mässtorg” och klockan 17.00 börjar uppträdandena. Jag kommer att vara där av och till. Kul!

Men redan ikväll ska jag iväg till Karlstad för att lyssna på Arvikas Pink-Floyd-tribute-band ”Pink Furtan”. Sjumannabandet gör en miniturné med konsert på Bull Bar ikväll i Karlstad och på Franses skärgårdspub (väster om Göteborg) imorgon kväll. Jag har ”försökt” se och höra Pink Furtan förut. Men när de spelade på Wilmas senast så var det så proppfullt att vi fick vända i dörren. Minst sagt snopet att bara få höra några toner genom den stängda dörren. Riktigt kul att nu då få höra dem ordentligt! Bull Bar i Karlstad ikväll alltså. Mer om detta blir det längre fram.

För er som inte åker till Karlstad på nyss nämnda spelning finns flera konserter att gå på här på hemmaplan. Idag minijazzfestival och Valeries voice på Musikhögskolan Ingesund och Rockabillykväll på Wilmas. Imorgon lördag Spelar Ingesunds symfoniorkester på Musikhögskolan. Och så är det ju som tidigare nämnts UKM hela helgen. Inte missa!

Ha en trevlig helg allihop!

/David

 

LANCER:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.