Tavlor, jazz och punk-rock

Helgen som gått har varit minst sagt intensiv. Det har varit både lättsamt, tungt och roligt. Allt på samma helg.

Fredagen startade med begravning i Frykerud. Begravningar är alltid tunga samtidigt som det är fint att få ta avsked. Tanken var att jag även skulle ha tagit mig till Ritz för att lyssna på en studentkonsert med Josefina Berglund Ekholm. Men energin fanns inte riktigt och jag blev hemma istället. Men jag vet från säker källa att ni som tog er iväg fick en fantastisk konsert!

Lördagen innehöll först min fars första vernissage på Galleri 39 där han visar upp sina oljemålningar. Han spelade även en liten stund med sitt jazzband. Det var god uppslutning av vänner från nu och förr. Kul! Härligt att det blev av – jag tror många gånger att människor drar sig för länge för att göra den här typen av saker.

Efter vernissage blev det middag och sedan en runda med sällskapsspelet Suburbia. Roligt och lite komplicerat spel. Men får vi bara spela det några gånger så ska reglerna nog sitta. Spelmekaniken är bra.

The Random Victims på Wilmas 16 mars 2019. Foto: David Fryxelius.
The Random Victims på Wilmas 16 mars 2019. Foto: David Fryxelius.

Slutligen blev det konserter på Wilmas. Niklas Nord bjöd via Klubb Motvals in hardcore-punk-rock-bandet Twin Pigs från Stockholm och old-school-punk-bandet Mr Punchy från Katrineholm. Dessutom spelade han själv med sin Arvikatrio The Random Victims – ”pure evil rock’n’roll”. Gott om folk (nästan fullt?) och härlig stämning. Tack Niklas för att du arrar kul grejor!

Idag blir det betydligt lugnare. Förutom några vändor i tvättstugan blir det nog mest att ta del av skidor på TVn. Blir det tid över så ska jag nog även lyssna på något mer avsnitt av finfina poden D-takt, tärningar och livet – Musik och sällskapsspel.

För er som vill gå på konsert idag så finns två tillfällen. Dels Musikskolans stråkelever tillsammans med stråkelever från Motala ger en gemensam konsert på Musikhögskolan Ingesund. Lite senare blir det klassisk konsert i Trefaldighetskyrkan då Ingegerd Hultén, sång, Åke Skommar, orgel framför musik av bl.a. J S Bach, G F Händel, W A Mozart och Gustaf Nordqvist.

Trevlig söndag!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.