Studentkonserter under våren

Repetition inför Stina Olssons studentkonsert. Foto: Stina Olsson.
Repetition inför Stina Olssons studentkonsert. Foto: Stina Olsson.

Eleverna som går tredje året på ”Stage and Perform” på estetiska gymnasiet i Arvika ger under våren 2019 sina studentkonserter på Ritz. De genomför dem då de valt att göra dem som sitt gymnasiearbete (måste motsvara det som förr hette specialarbete?).

Arbetet innebär i praktiken planering, repetitioner och genomförande. De lägger ner mycket tid på sina konserter. Stina Olsson, en av tredjeårseleverna, nämner att cirka 100 timmar läggs ner på varje konsert. Personligen skulle jag gissa att det i många fall är mycket fler timmar än så. Några av eleverna samarbetar med musiker från Ingesund som andra högskolor så det är ofta långt fler än eleverna på Stage and Perform som är inblandade. De är verkligen driftiga!

Studentkonserten den 15 mars inleddes med att brandlarmet gick. Foto: Johannes Fryxelius.
Studentkonserten den 15 mars inleddes med att brandlarmet gick. Foto: Johannes Fryxelius.

Ikväll bjuds det på en sådan här studentkonsert på Ritz. Då är det Nathapat Ketmai, Oliver Lee, Elin Arnesen och Kevin Wäxfeldt som tillsammans sätter upp konserten ”The Greatest Show”. Vill ni lyssna så är 19.00 tiden att passa. Efter kvällens konsert så avlöser sedan eleverna varandra på Ritz (alla utom en – som är i Älgå). Kommande datum ser du här nedan:

27 Mars 19.00, ”Snurra Du Min Värld”, Anna Nilsson.

29 Mars 19.00, ”This Is Me”, Andrea Hjerpe.

6 April 18.00, Obs! Älgå Kyrka, ”Liten Pianist Tolkar Stora Mästare”, Julie Andreasson.

10 April 19.00, ”Knowing Me Knowing You”, Ida Nilsson och David Persson.

12 April 19.00, ”Lover of The Light”, Stina Olsson.

24 April 19.00, ”Stone Cold”, Jasmine Rudqvist.

Eleverna väljer själva sin repertoar så genremässigt blir det en härlig blandning. Stina Olsson kommer t.ex. under sin kväll att bjuda på hårdrock blandat med mjuka samtalsämnen om vad som gör oss alla mänskliga. Det tycker jag låter spännande!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.