A Tribute To Arvikafestivalen

Nostalgiaffisch över Arvikafestivalen. Foto: Fredrick Berntsson och Robin Frank.
Nostalgiaffisch över Arvikafestivalen. Foto: Fredrick Berntsson och Robin Frank.

Jag gör ingen hemlighet av att jag är både stolt och glad, ja rentav lycklig, av att en gång i tiden ha varit med om starta Arvikafestivalen. Jag slutar aldrig av att fascineras av hur otroligt många som träffat sin livskamrat, funnit vänner för livet eller haft sitt livs musikupplevelser på just Arvikafestivalen. Det värmer på ett härligt sätt – allt jobb var mödan värd. Lägg därtill de över 1300 akter (om det nu räcker) som spelat på både dammiga och leriga grusplaner i Arvika… det ryser i hela mig av välbehag!

Med tanke på ovanstående har detta inlägg också krävt en hel del arbete. Här nedan har jag verkligen försökt att lista alla akter som uppträtt (om jag har missat någon? Jo, alldeles säkert har jag det! Fyll gärna i nedanför!). Dessutom har jag skapat en lista på Spotify: ”A Tribute To Arvikafestivalen” (listan fylls på efterhand, hjälp till om du hittar någon artist jag missat!). I skrivande stund finns 631 låtar i listan.

Spotifylistan vet jag saknar ett antal akter då det antingen inte finns att lägga till i listan eller så har jag inte lyckats lista ut vilket av de band med snarlika namn man hittar det gäller (risken för att fel band lagts i listan ska ses som möjlig).

Sedan saknar man ju som Arvikabo naturligtvis klassiska lokala band så som ”Distortion Disaster”, ”Dr Wok and the Soul Syndicate”, ”Sleeping Ape” och ”Three More Than Jesus” på Spotify – de hade varit roliga att ha med i listan. Likaså vore klassiska festivalband från 90-talet såsom ”Feeding Nigel”, ”Seven Overdosing Elephants” och ”Sindy Kills Me” trevliga att ha med. Men, men, de kommer kanske till på sikt… eller faller i den festivaldammiga dimmans glömska…?

Uppställningen nedan och spellistan blir, trots sina fel och brister, ändå en slags hyllning till alla de artister, funktionärer och publik som byggt Arvikafestivalen de år den fick vara med. Vilken häftig line-up!

Fasen vad jag saknar det…

—————————————————————————————————————————————————–

0-9) 47, :SITD:, [ingenting], 120 Days, 22-Pistepirkko, 59 Times The Pain, 8kHz Mono…

A) A Mountain Of One, A/a Steppin Bros, Aavikko, Abhinanda, Acid House Kings, Ad Lib, Ad Lib + Marcus Birro, Adam Heldring, Adam Tensta, Adept, Adi Lukovac & Ornamenti (BA), Adiam Dymott, Adrian Lux, Aerial, Aesthetic Perfection, Agent Side Grinder, Air Bureau, Albin Balthasar Lundmark, Alice in Videoland, Alien Project, All Ends, Allied Vision, Alpine Those Myriads, Ammotrack, Amorphis, Amulet, Anastasia, And One, André Stitt, Andreas Tilliander, Ane Brun, Anna Järvinen, Anna Ternheim, Anna von Hausswolff, Annie, Anthony Rother, Apoptygma Berzerk, Arch Enemy, Archers of Loaf, Arise, Arvid, Asha Ali, Ashbury Heights, Assemblage 23, Astral Projection, Astrix, At The Gates, Atari Teenage Riot, Atmos, Audionom, Auf der Maur, Avatar, Ayesha, Ayo…

B) Babalou Smith, Babyshambles, Backlash, Backyard Babies, Bad Cash Arvikafestivalen affischQuartet, Badmouth, Bamboo Forest, Barusta, Bascule Catastrophe, Bassline Baby, Bay Laurel, Bear Quartet, Beezewax, Behemoth, Ben-Hur, Bertine Zetlitz, Beth Orton, Bigelf, Billie the Vision & the Dancers, Biohazard, Bishop Allen, Björk, Bjørn Torske, Bland Helgon, Blanka, Blind Passengers, Blissful, Bloc Party, Blueroom, Blutengel, Bo Kaspers Orkester, Bob Hansson & Jean-Louie Hutha, Bob Hund, Bob Log III, Boeoes Kaelstigen, Boghandle, Bomb, Bombshell Rocks, Boogie Wonderband, Boy 8-bit, Bozeman’s Simplex, Bradbury, Bravo 6, Breach, Brick, Bright Eyes, Britta Persson, Broder Daniel, Brut Boogaloo, Buckshot OD, Bugsquad, Bullet, Burger/Voigt, Burst, Bushdoctors…

C) C.Aarmé, Caesar’s Palace, Candysuck, Cardigans, Casiokids, Cat Rapes Dog, Cato Salsa Experience, CDOASS, Cerrato, Chandra, Charta 77, Cheshire Cat, Chic, Chicks on speed, Children Within, Chords and Heli, Chris Pointdexter, Chromeo, Cilihili, Cirkus Empati, Cirkus Max, CK, Client, Clown Factory, Coca Carola, Colony 5, Coma, Combichrist, Consequences, Corroded, Covenant, Cradle Of Filth, Crazy Lixx, Crippo, Cristian Dinamarca, Crunch, Crush, Cryo, Crüxshadows, Cult of Luna, CUM, Cut Copy, cut.rate.box, Cydonia…

D) D Diggler, D Muttant, D.Rozenhall/M.Lundell, Dada Life, DAF, Daf.dos, Daily Echo, Damn!, Dance or Die, Danger, Dark Side Cowboys, Dark Tranquillity, Das Ich, Datarock, David And The Citizens, David Lindh & Hail Marys, David Ronàld & Band, De Lyckliga Kompisarna, De Stijl, De/Vision, Dead Brothers, Dead Moon, Death Cab for Cutie, Deathstars, Debattboxning med Dogge Doggelito, Degradead, Deltahead, Den Flygande Bokrullen, Den Svenska Björnstammen, Depeche Mode, Deportees, Det låter Laddat, Detektivbyrån, Di Leva, Dia Psalma, Diamond Dogs, Diary of Dreams, Dibaba, Differnet, Diggapony, Dilba, Dimbodius, Dipper, Dirty Ones, Disco Volante, diskJokke band, Dismember, Distortion Disaster, Division of Laura Lee, DJ Adeline Supreme, DJ Anaya, DJ Anneli, DJ Antaro, DJ ANTI, Dj Atmos, DJ Axel, DJ Bakke, DJ Camp, Dj Chab, DJ Dave the Drummer, DJ DAVID, DJ Dimitri, DJ Dino Psaras, DJ D-Nox, DJ Emok, DJ Enden & DJ Sne, DJ Funky Tuna, DJ Gavana, DJ GEN6, DJ Hjalmar, DJ Håkan Momenth, DJ James Monro, DJ JEAN BORELLI, DJ Joti Sidhu, DJ Julian Liberator, DJ Justin Sorell, Dj Ken1, DJ Kristofer Luke, DJ Kvasi, DJ La Fleur, DJ Lady Sun, DJ Llopis, DJ Luke Eargoogle, Dj Manuel, DJ Marcus, DJ Mark Allen, DJ Mark Allen, DJ Martin H, DJ Max, Dj Mhonolink, DJ Mikronesien, , DJ Moment H, DJ Monica, DJ Morg, DJ Nukem, Dj Oliver Klein, Dj Pascal F.E.O.S., DJ Pushava, DJ Rica, DJ Sangeet, DJ SBK, Dj Scotty, DJ Sid, DJ Sid Shanti, DJ Ste Van B, Dj Sungeet, DJ Tati, Dj Tege, DJ Thomas Krome, DJ Thomas Penton, DJ TRISTAN, Dj Tsuyoshi Suzuki, DJ Xavier Morel, DJ Zen, Dj´s Montagu & Golkonda, Doktor Kosmos, Don Juan Dracula, Donkeyboy, Down And Away, Dozer, Dr Wok and the Soul Syndicate, Dragonfly, Dritte Raum, Drugstore, Dub Sweden, Dublin Fair, Dufvan, Dum Dum Girls, Dyno…Arvikafestivalen affisch 2007

E) Eagles of Death Metal, Eat Static, Echo and the Bunnymen, E-Craft, Ed Harcourt, Edson, Efterklang, Einstürzende Neubauten, El Musico, El Perro Del Mar, El Sheriffo feat. AKEM, Electric Tease, Electric Universe, Electrocute, Elegant Machinery, Elenette, Elephant, Ellen Allien, Ellen Allien + Pfadfinderei, Emil Brikha, Emil Jensen, Emmon, Empty Bottles, Enforcer, Engel, Enter the Hunt, Entombed, Eric Gadd, Eskobar, Etnica, Etnoscope, Eureka, Euroboys, Eva Maria Larsson, Evergrey…

F) Face Down, Faithless, Familjen, Fantômas, Fattaru, Feeding Nigel, Fever Ray, Fibes, Oh Fibes!, Fidget, Fields of the Nephilim, Fint Tillsammans, Firefox AK, Fireside, Firestone, First Aid Kit, First Floor Power, Fivel, Fixmer/McCarthy, Fleet Foxes, Florence Valentin, Flying Edward, Flying Rhino, Flying Rhino Xochi, Fläskkvartetten, Forced Into, Four Tet, Franke, Franz Ferdinand, Freddie Wadling, Freewheel, Frida Hyvönen, Friends, Front 242, Front Line Assembly, Frozen Plasma, Fu Manchu, Funker Vogt, Futuredrome feat Freddie Wadling…

G) Gabriel Le Mar, Gaby & The Guns, Gaffaman, Garbage Angels, Gary Numan, Geijser, Gluecifer, God Is My Co-Pilot, Gogol Bordello, Going Magma, Gothminister, Granada, Grand Tone Music, Groove Sensation, Grounded Blix, Gunnar Underground, Gustav & The Seasick Sailors, Gycklargruppen TriX, Gåte…

H) Haldolium, Handen på hjärtat, Hans Appelqvist, Harald Björk [LIVE], Hardcore Superstar, Hardfloor, Haujobb, Hayce, Hedningarna, Heed, Hellacopters, Hellfueled, Hello Saferide, Hellsongs, Henry Fiat’s Open Sore, Her Majesty, Hey Willpower, Highlight Tribe, HIM, Hocico, Hoffmaestro, Holy Ghost! [LIVE], Homy, Honey Is Cool, Hot Chip, Housewives, Hundarna från Söder, Hux Flux, Hynek, Hype, Hypnotic Ant, Hypocrisy, Håkan Hellström, Håkan Lidbo, Hästpojken…

I) I – F, I Are Droid, Iambia, IAMX, Ich bin Laden, Icon of Coil, Ida Maria, Imajica, In Between, In Flames, In Strict Confidence, Incka, Daf.Dos, Infected Mushroom, Infinite Mass, Infusion, Ingenting, Ingy, Institut, Interlace, Interpol, Invasionen, Iris, Irya Gmeyner…

J) Jack Brothers, Jag är Axel Von Fersen, James Yuill, Jamobilen, Jay & Erik, Jeans Team, Jenny Wilson, Jens Lekman, Jinder, Jive, JJ, JmyHaze Beatbox, Jo Saurbier, Joel Alme, Johannes Anyuru, Johnny Boy, Johnossi, Jonas Kullhammar Quartet, Jonna Lee, Jor- El + DJ Khim, Joseph Arthur, Joujouka, JR Ewing, Ju Ju Space Jazz, Jumper, Junior Boys, Juno Reactor, Juvelen…

K) Kaizers Orchestra, Kajsa Grytt och Malena Jönsson, Kamera, Karate, Karl Bartos, Karl Johan, Karl Katharsis, Kashal-Tee, Katayama, Kate Nash, Keane, Keep Of Kalessin, Kel, Kent, Kenton Slash Demon, Keystone Sinatra, Khoma, Khonnor, Kilroy, kiN, King Fisher, Kingston Air Force, Kitbuilders, Kite, Klas Eriksson, Kleerup, Kloq, Klubb Super 8, Klungan, Kocky, Komikerna, KoRn, KOXBOX, Kraftwerk, Kristian Anttila, Kung Henry (den värsta)…Affisch Arvikafestivalen 1993.

L) La Fleur, Laakso, Lacrosse, Ladytron, Lagrotta, Laibach, Laleh, Lame, Lame Ducks, Lars Demian, Lars Winnerbäck & Hovet, Lasse Liten Blues Band, Last Days of April, Lattjobolaget, LCD, Le Corps Mince De Françoise, Le Mans, Leæther Strip, Lenka, Levellers, Liberator, Lillasyster, Liquid Phase, Little Boots, Lo-Fi-Fnk, LOG, LOK, Lola Angst, Lolita Stasi Collective, Looptroop, Loosegoats, Lorentz & M. Sakarias, Loudean, Louis La Roche, Love Is All, Love Olzon, Lowood, Lucky People Center Visualsoundsystem, Ludo X, Luke Slater, LUR, Lustans Lakejer, Lykke Li, Lynx / Elias…

M) M.Hederos och M.Hellberg, Macabaret, Madrugada, Magenta, Magnet, Magnetrixx, Magnus Tingsek, Maia Hirasawa, Majk Tajson, Majken tajken, Makthaverskan, Malaise, Male or Female, Man With No Name, Mando Diao, Maps, Marcus Birro, Marit Bergman, Markus Krunegård, Mary Beats Jane, Mary Fay, Maskinen, Mat åt Far, Materia Prima, Matsuri Krembo, Mattias Alkberg, Maud Lindström, Max Reich, Mazarine Street, Melody Club, Memfis, Mental Dry Cleaner, Mesh, Meshuggah, Midaircondo, Midnight Choir, Midnight monkeys, Miike Snow, Mikael Wiehe, Militant Cheerleaders On The Move, Millencolin, Mind.In.A.Box, Mindjive, Mindpop, Mine, Ministry, Minus, Misery Loves Co., Miss Cmy, Miss Kittin & The Hacker, Miss Li, Miss Universum, Missljud, Mixtapes & Cellmates, Moa, Moby, Moder Jord Allstars (former Tiptop BK), Moder Jords Massiva, Mohammed, Mol feat. Beats SK, Moneybrother, Monkeystrikes, Mono, Monostrip, Monster, Montt Mardié, Monty, Moonbabies, Moonspell, Mopeds, Môra Per, Moto Boy, Motor, Motorpsycho, Motörhead, Moulinex, Mouth, Moves per Minute, Movimientos, M-Rock, Ebbott + liveband, MSTRKRFT, Mufflon 5, Mugison, Multi Kulti Soundsystem, Muse, Mustasch, My Dying Bride, Mynta…

N) Name the Pet, Nasum, Nationalteatern, Necro Facility, Necton, Nefilim, New Order, Niccokick, Niels Jensen Kompost, Nightclub Special, Nine, Nine Inch Nails, Nine Freinds, Nitzer Ebb, Njurmännen, No Fun At All, Nordpolen, Nour El-refai, Nouvelle Vague, Nun, Ny text!…

O) O´death, OFORIA, Olle Ljungström, Opel, Open Mic, Opeth, Orbital, Orion, Orup, Oskar Linnros, Oslipat, Ost & Kjex, Ou Est Le Swimming Pool, Owl Vision, Owl Vision, Ov-silence Oli…

P) P3 Sommarsession med Hästpojken, P3 Sommarsession: Detektivbyrån, Page, Pain, Pain Solution, Palpitation, Paola, Paper Faces, Pappa, Paradise Lost, Paris, Parken, Pascal, Path of No Return, Patrick Wolf, Patrik Kolar & His Funky Friends, Pawky Metaws, Peace Division, Peps Persson, Per Egland, Peter Dolving Band, Petter, Phone, Phrank, Pineforest, PJ Harvey, Placebo, Planet Superfly, Pluxus, Poesibingo, Poetry Slam, Poni Hoax, Popsicle, Portion Control, Pouppée Fabrikk, Powerplay, presents AMORPHOUS ANDROGYNOUS, Primal Scream, Prodigy, Project Pitchfork, Project-X, Projekt Pitchfork, Promoe, Psychotic Youth, Puffin, Puss, Pär Thörn, Päronsoda…Arvikafestivalen affisch 1998.

Q) Quit Your Dayjob…

R) R.A.M.M.theaterart, Radio Hit Ensemble, Raga Rockers, Raid, Ralph Myerz and the Jack Herren Band, Randy, RAUN, RE:Orient Club, Red Cell, Refused, Regina Spektor, Reich/Szyber, Requiem, Restricted Area, Riad, Richard Reagh & wwnb2, Ricochets, Rigas, Rigmor Gustafsson, Rikard Wolff, Rilo Kiley, Ritual, Robot, Robyn, Rockmonster, Rollins Band, Rootvälta, Rotersand, Rotten Beak, Rubber Shirt, Run Level Zero, Rundgung, RÅ-mantik, Röyksopp…

S) S.P.O.C.K, S.U.N. Project, Sabaton, Sackse & Hagen, Sadovaja, Safemode, Saft, Sagor & Swing, Sahara Hotnights, Saint Etienne, Salt, Sambassadeur, Samla Mammas Manna, Santigold, Sara, Sara & The Headphones, Sara Noxx, Satan Takes a Holiday, Satanic Surfers, Sator, Saul Williams, Science of Demise, Scissor Sisters, Seabound, Sensient, Seron, Seven, Seven Overdosing Elephants, Seventribe, Shabblers, SHAKRA, Shiva Chandra, Shizuo, Shout Out Louds, Shredhead, SI Futures, Sideshow Bob, Sidewalk Headliners: Spotrunnaz & Looptroop, Silverbullit, Simian Mobile Disco, Sindy Kills Me, Singer, Sirqus Alfon, Sissy Prozac, Sista mannen på jorden, Skatebård, Skin to skin, Skinny Puppy, Skitsystem, Skurkar och Vanligt Folk, Slagsmålsklubben, Slayer, Sleeping Ape, Slinky Wizard, Snook, Soft Cell, Soilwork, Soman, Somersault, Son Kite, Sonic syndicate, Sonny Crocket, Sophie Rimheden, Sophie Zelmani, Sorten Muld, Soulfly, Souls, Sound Of Habib presents DJ Sidekick and DaPete, Sound of Habib Soundsystem, Soundrug, Soviac, Space Age Baby Jane, Space Tribe, Sparks of Seven, Sparzanza, Speaker, Speaker bite me, Spektralized, Spetsnaz, Spiral Trax, Spirallianz, Stabb, Stairland, Star Sound Orchestra, Starlet, Starmarket, Statemachine, Stereo Total, Steso Songs, Steve Gibson, Stig Ekelöf Kvartett, Stonecake, Stoned, Stonefunkers, Streetlife DJ´s, Strip Music, Sturm Café, Style of Eye, SUB6, Suburban Kids With Biblical Names, SU-EN Butoh, Suicide Commando, Sun Control Spieces, Super Viral Brothers, Superheroes, Superswirls, Surferosa, Surkin, Swan Lee, Swedish For Beginners, Sven Andersson, Svenska Akademien, Swing Fly, Synchro, Synthetic / Deedrah, System 7, Södra Åkeriet…

T) T.P.I.K.S.A, T.R., Takida, Talamasca, Talent & Shame, Tall, Dark ‘n’ Handsome, Tamtrum, Tangocompaniet, Tarsis, Teater Dynamo – At the Office, Teater Karuna Presenterar Anton Tjechov: Björnen, Teatr Biuro Podrozy, Tech Noir, Techno Performance, Teddybears, The (International) Noise Conspiracy, The 69 Eyes, The Accidents, The Ark, The Belacqua Project, The belacqua project feat. KOEFF, The Berndt, The Big Pink, The Brayndead Freakshow, The Celophane Flower, The Centre for Transgressive Behaviors, The Crüxshadows, The Cure, The Curfew, The Delta, The Dreadnoughts,  The Embassy, The Facer, The Faint, The Field, The Future Sound of London, The Go! Team, The Golden Filter, The Graves, The Hallucinogen, The Hellacopters, The Hives, The Immortal Lee County Killers, The Jars, The Je Ne Sais Quoi, The kid, The Knife, The Kooks, The Kristet Utseende, The Latin Kings, The Legends, The Low Frequency In Stereo, The Magic Numbers, The Mars Volta, The Mary Onettes, The Mellow Bright Band, The Mission, The Mist Of Avalon, The Mobile Homes, The Monotypes, The National Anthems, The Orb, The Peepshows, The Perishers, The Plan, The Radio Dept., The Scrags, The Similou, The Sisters Of Mercy, The Soulshake Express, The Sounds, The Soundtrack Of Our Lives, The Source Experience, The Sweetbacks, The Tiny, The Touch, The Tough alliance, The Twelves, The Young Gods, Theatre of Tragedy, Thee Ultra Bimboos, Thermostatic, They Live By Night, This fish needs a bike, This Is Head, This is not a game of who the fuck are you, Thomas P Heckmann, Three Blind Mice, Three More Than Jesus, Threshold Productions, Thug, Thulsa Doom, Thåström, Tiamat, Ticking Bombs, Ticon, Tiger Lou, Tiger Tunes, Tikkle Me, Timbuktu & Damn!, Timo Maas, Timo Räisänen, Tingsek, Tintomaras tårar, Tiptop BK, Titiyo, Tobias Becker, Torgny Melins, Totalt Jävla Mörker, Toxic Chillout with CLUB ANEMON, Tremolo Beer Gut, Tribeca, Tricky, Trio Bödvar med gäster, Trumvärk & Slagord, Träd, Gräs och Stenar, Tummel, Turbonegro, Twice A Man, Två fisk och en fläsk, Type O Negative, Tyskarna från Lund…

U) Ulf Lundell, Ulf Stureson, Universal Poplab, Unusual Element, Urga feat. Cirkus Cirkör, USCB Allstars, UX…

V & W: Vacca Foeda, Wannadies, Vapnet, War Zone, Wareika [Live], We, Weeping Willows, Welle:Erdball, Wendy McNeill, Venus Outback, Verkstaden, Vessleflesh, VETO, When Saints Go Machine, Vit Päls, Within Temptation, Vive La Fête, Wízzy Noise, VNV Nation, Voice of a Generation, Volbeat, Wolf, Wolfsheim, Vomitory, Vurma…

X) X-Dream, Xerox & Illumination, Xinobi…

Y) Yahel, Yeasayer, Yelle, Yellow Fever, Yo yo yo Acapulco, Young Gods, Yvonne…

Z) Zeigeist, Zensor, Zeromancer, Zirkus Loko-Motiv…

Å, Ä & Ö) Åka Bil…

Tack alla. Tack!

8 kommentarer Lägg till

 1. simon hedelin skriver:

  Kul att du nämner och minns Seven Overdosing Elephants Sitter och lyssnar på dom nu faktiskt 🙂

  1. arvikamusik skriver:

   Ja, det är ju ett klassiskt band. Minns inte hur många spelningar dét blev på Arvikafestivalen… kan det ha blivit tre? /David

   1. simon hedelin skriver:

    jag får nästan kolla med far min.
    jag måste säga att den här bloggen är en guldgruva för arvika. Jag delade den vidare på fb och den spred sig lite. Otroligt bra initiativ och jobb.

 2. peter skriver:

  Peter Olsson, han poeten vettu, plus en trettio stycken kolleger ifrån hela Norden, som uppträdde på en av de mest ambitiöst upplagda poesiscener som sett dagens ljus på detta lands festivaler, nämligen Pluto.

  1. ArvikaMusik skriver:

   Du råkar inte ha Plutos lineup? Det vore ju jul att komplettera med det! /David

 3. Johan Sandén skriver:

  Jag såg inte Whitlpool i listan. De får inte glömmas bort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.