Amandatrion till Arvika

Amandatrion. Foto: Arvika konsertförening.
Amandatrion. Foto: Arvika konsertförening.

Här kommer ett konserttips för nästa vecka. Då är tre av Sveriges mest namnkunniga och aktiva kammarmusiker, Amandatrion, på plats i Arvika för att ge en konsert.

Pianotrion har fått sitt namn av Amanda Maier, vars pianotrio som de nyligen har spelat in på CD. Cecilia Zilliacus, violin är en av Sveriges mest anlitade violinsolister och lärare vid musikhögskolan i Stockholm. Kati Raitinen, cello är stämledare i Hovkapellet på Kungliga Operan och har spelat stråktrio med Cecilia i många år. Bengt Forsberg, piano är en mycket älskad och aktiv kammarmusiker som har spelat med några av de största stjärnorna.

I Arvika kommer de att spela ett blandat program med pianotriomusik av J. Haydn, den franska tonsättarinnan Mel Bonis samt den hjärtskärande andra trion av D. Shostakovich och självklart den nyupptäckta pianotrion av Amanda Maier-Röntgen. ”Ett program som inte saknar något, varken variation, energi, uppfinningsrikedom och mästerlighet!” enligt konsertföreningens pressutskick.

Konserten ges på tisdag 27 november klockan 19.30 på Musikhögskolan Ingesund i samarbete med densamma. Entré: 150 kr (medlem i AKF 100 kr) ungdom/student(leg) fri entré.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.