Anders Tengner gästade Arvika

OKEJ nr 9 1987
OKEJ nr 9 1987

Ikväll gjorde jag något annorlunda, jag var på författarträff på Bokia i Arvika. Denna kväll hade man bjudit in Anders Tengner som är känd från bland annat musiktidningen OKEJ. Man kan inte påstå att det dräller av möjligheter att få lyssna, live, till någon som har så ruskigt mycket stories från den svenska rockscenen och övriga rockvärlden – klart att jag tog chansen!

Vi var väl 20-25 personer som lockats till träffen denna iskalla decemberkväll. Väl inne i bokhandeln var det varmt och trevligt. Markus Hedelin med personal bjöd på mat och dryck. Mycket trevligt.

Anders Tengner, som nyligen skrivit en bok om Yngwie Malmsteen, berättade på ett avslappnat och humoristiskt sätt om hur han hamnade i musikbranschen och om sitt yrkesverksamma liv i densamma. Han visade privata foton och filmer från sina, smått otroliga, möten med bandmedlemmar från hela rockhistorien. Handlade det något om ”sex, drugs & rock’n roll”? Ja, det gjorde det. Man kan väl säga att det har gått vilt till nästan överallt där rockband vistats.

Att Anders arbetade med att skriva och fota på OKEJ och att han 1984 nästan ensam fick stå till svars i diverse medier för rockmusiken var för mig inget nytt. Alla musikintresserade känner väl till de klassiska utfrågningarna i TV, att moralpaniken fick ”Hem och skola” gick i taket över Twisted Sisters skivomslag med ”köttbenet”, att WASP var det värsta som fanns… osv. Men vad jag inte visste var att han även kört ljud, jobbat med managemanet, roddat och mycket mer. En kul mix av allt man kan göra i musikindustrin.

Emma Engström, Anders Tengner och Markus Hedelin
Emma Engström, Anders Tengner och Markus Hedelin

Boken då? Jo då, Anders pratade en del om sin relation till Yngwie Malmsteen och om arbetet att skriva nya boken ”Yngwie Malmsteen – såsom himmelen så och på jorden”. En balansgång med att berätta hur han är och har varit men att inte ta med sådant som är rent privat. Ett inte helt okomplicerat arbete efter vad jag förstod.

Yngwie Malmsteen av Anders Tengner.
Yngwie Malmsteen av Anders Tengner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.