//
du läser...
Arvika, musiklitteratur

Anders Tengner gästade Arvika

OKEJ nr 9 1987

OKEJ nr 9 1987

Ikväll gjorde jag något annorlunda, jag var på författarträff på Bokia i Arvika. Denna kväll hade man bjudit in Anders Tengner som är känd från bland annat musiktidningen OKEJ. Man kan inte påstå att det dräller av möjligheter att få lyssna, live, till någon som har så ruskigt mycket stories från den svenska rockscenen och övriga rockvärlden – klart att jag tog chansen!

Vi var väl 20-25 personer som lockats till träffen denna iskalla decemberkväll. Väl inne i bokhandeln var det varmt och trevligt. Markus Hedelin med personal bjöd på mat och dryck. Mycket trevligt.

Anders Tengner, som nyligen skrivit en bok om Yngwie Malmsteen, berättade på ett avslappnat och humoristiskt sätt om hur han hamnade i musikbranschen och om sitt yrkesverksamma liv i densamma. Han visade privata foton och filmer från sina, smått otroliga, möten med bandmedlemmar från hela rockhistorien. Handlade det något om ”sex, drugs & rock’n roll”? Ja, det gjorde det. Man kan väl säga att det har gått vilt till nästan överallt där rockband vistats.

Att Anders arbetade med att skriva och fota på OKEJ och att han 1984 nästan ensam fick stå till svars i diverse medier för rockmusiken var för mig inget nytt. Alla musikintresserade känner väl till de klassiska utfrågningarna i TV, att moralpaniken fick ”Hem och skola” gick i taket över Twisted Sisters skivomslag med ”köttbenet”, att WASP var det värsta som fanns… osv. Men vad jag inte visste var att han även kört ljud, jobbat med managemanet, roddat och mycket mer. En kul mix av allt man kan göra i musikindustrin.

Emma Engström, Anders Tengner och Markus Hedelin

Emma Engström, Anders Tengner och Markus Hedelin

Boken då? Jo då, Anders pratade en del om sin relation till Yngwie Malmsteen och om arbetet att skriva nya boken ”Yngwie Malmsteen – såsom himmelen så och på jorden”. En balansgång med att berätta hur han är och har varit men att inte ta med sådant som är rent privat. Ett inte helt okomplicerat arbete efter vad jag förstod.

Yngwie Malmsteen av Anders Tengner.

Yngwie Malmsteen av Anders Tengner.

Annonser

Om ArvikaMusik

Arvika är en stad och bygd full av musik...

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SENASTE INLÄGGEN

december 2012
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 000 andra följare

Support Local Music

Sök Arvikamusiker från Arvika på Soundcloud

Soundcloud
I love Arvika
Annonser
%d bloggare gillar detta: