Hammarström och Hirvonen gästar Ingesund

God fortsättning på nya året! Hoppas du fått lite ledigt så att du är utvilad inför det kommande musikåret i Arvika! Ja, det har ju redan börjat i och med att flera konserter redan är avklarade. Jag sitter och lägger in det jag hittar för året – det finns en del klart för både vår och sommar. Men sitter du med information om fler spelningar så tipsa mig gärna så lägger jag in dessa i kalender här på bloggen.

Hammarström och Hirvonen. Foto: Emelie Kroon.
Hammarström och Hirvonen. Foto: Emelie Kroon.

På söndag får Arvika celebert besök då konsertföreningen och musikhögskolan lyckats få mezzosopranen Kristina Hammarström och pianisten Matti Hirvonen att gästa Ingesund. Kristina är för många värmlänningar känd då hon är bördig från Sillerud och har studerat ett år på Ingesunds folkhögskola – då på fiol men fick även sånglektioner. Numera är hon aktiv på världsscener som La Scala i Milano, Wiener Staatsoper och Opéra national de Paris. Kristina har uppträtt som solist på festivaler och konserthus i Europa, Asien och USA och dessutom deltagit i flera CD- och DVD-inspelningar.

Matti Hirvonen är en svensk pianist med finskt ursprung, bosatt i Stockholm men med koppling till Arvika. Under åren 1974-1977 studerade han nämligen för Torunn Fyhn på Folkliga musikskolan Ingesund. Hirvonens karriär som sångackompanjatör fick sin början tillsammans med den svenska sopranen Elisabet Söderström, och sedan dess har han konserterat med många kända sångare. Som lärare har Matti innehaft professorstjänst i pianoackompanjemang och Lied på flertalet höga musikutbildningar i olika länder och givit mästarklasser.

Konserten arrangeras alltså av Arvika Konsertförening och Musikhögskolan Ingesund. Det utlovas musik av Mahler, Händel, Saint-Saëns, Alfvén, Rossini Grieg och Schubert. Konserten sker i Stora konsertsalen kl 18:00. Entré: 150 kr, medlem i Arvika Konsertförening 100 kr, ungdom till och med 19 år samt student – fri entré.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.