3xB: Beethoven, Bach och Brautigam

Pianisten Ronald Brautigam. Foto: Ronald Brautigam.
Pianisten Ronald Brautigam. Foto: Ronald Brautigam.

Gillar du klassisk musik ges det en häftig konsert på Ingesund på fredag när det blir 3xB: Beethoven, Bach och Brautigam med Wermland Operas orkester under ledning av Johannes Gustavsson.

”Tre B:n som tillsammans skapar en stor och välklingande konsertupplevelse” så skriver Arvika konsertförening i sitt pressutskick och fortsätter sedan: ”Under ledning av chefsdirigent Johannes Gustavsson får vi förmånen att lyssna till den holländske pianisten Ronald Brautigam tillsammans med Wermland Operas orkester här i Arvika. Han frestar publiken med konserter av både Bach och Mozart. Kvällen avslutas sedan med Beethovens andra symfoni som uruppfördes 1803 på Theater an der Wien med kompositören själv som dirigent.”

”Pianisten Ronald Brautigam är en av Hollands mest uppskattade musiker som inte bara uppmärksammas för sin virtuositet och musikalitet utan också för att han behärskar så många musikaliska stilar.” På fredag framförs följande musik:

  1. Johann Sebastian Bach – Pianokonsert nr 5 i f-moll BWV 1056
  2. Wolfgang Amadeus Mozart – Pianokonsert nr 25 i C-dur K. 503
  3. Ludwig van Beethoven – Symfoni nr 2

Som så ofta i Arvika så krockar musikarrangemangen med varandra och vi i publiken tvingas välja. Så är det för mig denna vecka. När denna ovanstående konsert går av stapeln så styr jag personligen kosan mot Sveabiografen och deltävlingen av UKM där sonen ställer upp.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.