Trefaldighetskyrkans vårprogram

Orgeln i Trefaldighetskyrkan i Arvika. Foto: David Fryxelius.
Orgeln i Trefaldighetskyrkan i Arvika. Foto: David Fryxelius.

Imorgon torsdag återupptas lunchmusiken i Trefaldighetskyrkan i Arvika. Jag kan inte riktigt minnas hur länge man har erbjudit dessa konserter nu – men det är snudd på tradition… Så, varje torsdag fram till den 26 april kan du klockan 12.15 och halvtimma framåt alldeles gratis lyssna på vacker musik från antingen studenter från Musikhögskolan Ingesund och/eller Åke Skommar, orgel.

I och med ovanstående aktivitet startar också konsertvåren i Trefaldighetskyrkan. Det saknas fortfarande någon solist men man kan i alla fall tydligt se att klassisk musik varvas med gospel. Vårens crescendo måste jag nog anse att JS Bachs ”Johannespassionen” är som man sätter upp den 25 mars. Då blir det två körer, orkester och solister. Härlig musik det där – det blir nog riktigt fint tror jag! Men gospelkonserterna blir nog också bra – framförallt ser jag fram emot den i början av juni – den blir nog en riktig höjdare!

Först ut bland konserterna är på söndag då organisten Åke Skommar i samarbete med mezzosopranen Paula Hoffman. Hoffman som har utbildning både från Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm och som arbetat vid de flesta operascener och konserthus i Sverige. Hon har även gjort flera inspelningar för radio, TV och skiva. Hoffman undervisar nu bland annat i sång på musiklinjen på Geijerskolan i Ransäter. Mer om söndagens konsert och övrigt program för våren kan du se här nedan:

Söndagen den 4 februari kl 18.00
Konsert
Paula Hoffman, sång, Åke Skommar, orgel. Musik av bl.a. J S Bach och Jean Langlais.

Trefaldighetskören sjunger vid kyrkans 100-årsjubileum. Foto: Anna-Karin Fryxelius
Trefaldighetskören sjunger vid kyrkans 100-årsjubileum. Foto: Anna-Karin Fryxelius

Söndagen den 25 februari kl 18.00
”Vinterorgel”
Stefan Ljungquist, recitation, Björn Gäfvert och Åke Skommar, orgel. I sin dikt Vinterorgel använder Erik Axel Karlfeldt orgelns klanger som beskrivningar av vinterns olika faser. Vid kvällens konsert får vi höra dikten, illustrerad med orgelimprovisationer. Dessutom framförs musik för två orglar av Pedro José Blanco, Giovanni Bernardo Lucchinetti och Antonio Soler.

Söndagen den 11 mars kl 18.00
Gospelkonsert
Gospelkören SingOut, Karin Andersson, körledare.

Söndagen den 25 mars kl 18.00
Bach: Johannespassionen
Trefaldighetskyrkans oratoriekör Geijerskolans kammarkör, Barockorkester, Ingegerd Hultén, sopran, …, alt, Love Tronner, tenor, Anton Ljungqvist, bas, Åke Skommar, dirigent.

Gospelkören SingOut. Foto: Kersti Lundin/Svenskakyrkan i Arvika.
Gospelkören SingOut

Långfredagen den 30 mars kl 18.00
Musik på långfredagen
Vokalensemble och sångsolister.

Söndagen den 8 april kl 18.00
O Dances of sorrow & Bachs dolda koraler
Klara Hellgren, violin, Ensemble Memento: Marie Alexis, sopran, Anna Zander, alt, Fredrik Mattsson, tenor och Joakim Schuster, bas.

Söndagen den 3 juni kl 18.00
Gospelkonsert
Gospelkören SingOut, Monica Törnqvist Karin Andersson, körledare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.