Grammis till Dahlkvistkvartetten

on
The Dahlkvist Quartet. Foto: The Dahlkvist Quartet.
The Dahlkvist Quartet. Foto: The Dahlkvist Quartet.

Igår delades det ut grammisstatyetter när musikbranschen hyllade de allra bästa i svenskt musikliv. Det är ju inte varje år som musiker från Arvika finns bland de nominerade. Men i kategorin ”årets klassiska” fanns kammarmusikpedagogen på Musikhögskolan Ingesund Jon Dahlkvist representerad i och med sin medverkan i ”The Dahlkvist Quartet” (eller försvenskat Dahlkvistkvartetten).

I ett starkt fält av nominerade (Camilla Tilling/Musica Saeculurum/Philip von Steinaecker, Glaser/Göteborgs Symfoniker/Zilliacusperssonraitinen, Mats Bergström, Norrköpings symfoniorkester/Christian Lindberg) var det till slut Dahlkvistkvartetten som gick segrande. Priset får man för sitt nya album  “Tarrodi String Quartets” där man samarbetar med Andrea Tarrodi. Längst ner i detta blogginlägg har jag infogat plattan från Spotify – mycket nöje!

På plats för att ta emot priset var Andrea Tarrodi. Jon och resten av kvartetten var dock inte på plats på prisutdelningen då de under tiden spelade konsert i Oskarshamn. Så kan det gå.

Men, stort grattis önskar jag till Jon och resten av Dahlqvistkvartetten. Bra jobbat!!

/David

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.