Glafsfjordens musikfestival 2017

on
Affisch för Glafsfjordens musikfestival 2017.
Affisch för Glafsfjordens musikfestival 2017.

Torsdag 19 januari till söndag 22 januari går Glafsfjordens musikfestival av stapeln för tredje gången. Den klassiska musikfestivalen verkar nu ha rotat sig ordentligt i Arvika. Festivalen har betoning på klassisk kammarmusik och konstmusik och med sin höga konstnärliga nivå samlar man några av Sveriges främsta artister samt även internationella stjärnor. Man vill sätta fokus på upplevelsen av närheten i en livekonsert, tillsammans med djupet från en konstnärlig interpretation som berör.

I år kan vi ta del av följande Artister: Alessandro Deljavan (piano) samt Ellen Nisbeth (viola) tillsammans med Bengt Forsberg (piano), Håkan Hagegård (presentation och recitation), Hebbe sisters & Duo Sentire, Vitaly Berzon (piano), Ylva Stenberg (sopran)Kjell Fagéus (klarinett)Dahlkvistkvartetten.

Festivalen lyfter även fram ett antal yngre artister: Johan Dalene (violin), Sebastian Iivonen (piano), Jonna Simonsson (violin), Alice Nilsson (viola) och Leila Ghaab (cello)Festivalen fortsätter även att arbeta för att bringa konstmusik till barn och unga. Det anordnas minikonserter under hela våren på skolor i Arvika kommun i festivalens regi i samarbete med Arvika konsertförening där en kammarmusikgrupp kommer och överraskar med en spännande konsert direkt i klassrummet.

Festivalen pågår som sagt i fyra dagar och förutom konserter på Musikhögskolan Ingesund är man även på Rackstadmuseet och Arvika konsthall. Det översiktliga programmet ser ut så är:

  • Torsdag 19 januari kl. 18.00 Rackstadmuseet: PIANOKVINTETTFROSSA
  • Fredag 20 januari 19.00 Stora konsertsalen Ingesund: MÄSTARKONSERT
  • Lördag 21 januari 19.00 Stora konsertsalen Ingesund: FESTKONSERT
  • Söndag 22 januari kl. 15.00 Konsthallen: STRÅKKVARTETTESKAPAD

Årets festivalledare är Jon Dahlkvist och konstnärlig ledare är Julia Mustonen-Dahlkvist. Biljetter köpa på www.ticketmaster.se samt på Arvika Turistbyrå och Scalateatern Karlstad. Man kan köpa Festivalpass till alla konserter för endast 300 kr och de säljs på Arvika turistbyrå (0570-817 90). Biljetter till vardera Mästarkonsert och Festkonsert för 150 kr vardera på www.ticketmaster.se och Arvika turistbyrå. Alla biljetter, inkl. konserterna på Rackstadmuseet och Konsthallen säljs vid dörren en timme innan konsert. Studenter eller ungdomar under 25 år går in gratis i mån av plats vid konserttillfälle. Biljetter finns till försäljning på Arvika turistbyrå och www.ticketmaster.se. Köp Festivalpass till alla konserter för 300 kr!

Det och mycket mer kan du läsa mer om på www.glafsfjordenfestival.com och/eller www.facebook.com/glafsfjordenfestival

Mycket nöje!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.