Stråkorkestern och kammarkören bjuder till julkonsert

Julkonsert med Arvika Stråkorkester och Arvika Kammarkör. Foto: David Fryxelius.
Julkonsert med Arvika Stråkorkester och Arvika Kammarkör. Foto: David Fryxelius.

Jag tror inte det blir någon ”riktig jul” i Arvika om man inte avnjuter ett par julkonserter. Och Arvika ger även i år möjlighet till ett stort antal konserter. På söndag till exempel bjuder Arvika Konsertförening in till traditionsenlig julkonsert i Trefaldighetskyrkan. Precis som tidigare år samarbetar Arvika Stråkorkester med Arvika kammarkör. Till söndagens konsert ansluter också ett flertal solister och blåsare från trakten.

Det vankas musik av bland annat Leroy Anderson och John Williams. Jag tror det kan bli en spännande mix av Andersons klassiska julmusik och Williams som skrivit en stor mängd musik för film (och ryktet säger att det blir musik ur filmen ”Ensam hemma”). Det ska även bli Christmas Carols, Sibelius och någon liten överraskning. Konserten leds som vanligt av kammarkörens ledare Mats Kästel och stråkorkesterns dirigent Göran Lindskog.

Efter det här kan det få bli jul!

/David

PS. Konserten startar klockan 18:00. DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.