Stan är full av musik

Bob Dylan på Biblioteket. Foto: Arvika kommun.
Bob Dylan på Biblioteket. Foto: Arvika kommun.

Denna helg får man nog lägga upp ett körschema om man ska hinna med allt i musikväg i Arvika. Om nu någon hade tänkt den tanken…

Fredagen inleder inte bara helgen utan även det musikaliska i stan. I Trefaldighetskyrkan blir det klockan 19 först kröning av Arvikas Lucia. Medverkar gör förutom Lucian Amanda Börne och hennes tärnor även Maria Carlsson och Åke Skommar. Lite senare på kvällen (efter 21.30) är det dags för Alabama Lovesnakes att spela på Wilmas. Under hela fredagen kan ni ha Soul Salvations splitter nya EP i hörlurarna eller i stereon.

Lördagen bjuder på en minst sagt blandad repertoar. Arvika kommun uppmärksammar Bob Dylan på Nobeldagen tillsammans med Arvika Bibliotek och musiker från Musikhögskolan Ingesund. Man bjuder på glögg och pepparkakor mellan 10-14 och cirka 13 blir det musik och texter signerat Dylan. Lördagen fortsätter sedan i sporthallen med Musikhögskolans stora julkonsert. Konserten startar klockan 16 och det skvallras om ett riktigt maffigt program. Efter sporthallen är det nog läge att snabbt ladda om med lite mat för Iriskörens julkonsert under ledning av Anders Hörngren startar sedan i Mikaelikyrkan klockan 19. Skynda alltså! Som om det inte var nog med det pågår operaföreställningen ”L’amour de loin” på Palladium som direktsänds från MET (Metropolitan i New York). Föreställningen är unik då den är den första operan på MET som är komponerad av en kvinnlig tonsättare. Operan börjar klockan 19 och det är i skrivande stund oklart hur länge den pågår. För den som inte fått nog av musik denna dag kan kila ner till Wilmas och lyssna på Input Five som spelar någon gång efter 21.30.

Om ni tycker lördagen var intensiv så bjuder söndagen på i princip lika mycket den. Söndagen startar i många av kyrkorna med mycket musik på Luciatema (se Svenska kyrkans hemsida för alla olika tider). Klockan 15 blir det musik på stan. Närmare bestämt på Konsthallen där det blir musikcafé signerat Rebecca Proba med vänner. Perfekt paus för er som går på julklappsjakt. Kvällen avslutas i Trefaldighetskyrkan klockan 18 då Arvika Stråkorkester och Arvika Kammarkör bjuder in till traditionsenlig julkonsert. Musikaliska ledare är Mats Kästel och Göran Lindskog.

Har jag missat något? Alldeles säkert.

Efter denna intensiva helg är det kanske tur att det åter blir arbetsvecka, så man får vila upp sig lite igen… 😉

/David

Julkonsert med Arvika Stråkorkester och Arvika Kammarkör. Foto: David Fryxelius.
Julkonsert med Arvika Stråkorkester och Arvika Kammarkör. Foto: David Fryxelius.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.