Intensiv musikhelg

CD: Snakebite - Rock it through the blues.
CD: Snakebite – Rock it through the blues.

Jag får ibland höra att människor inte tycker att det händer något i Arvika. Jag har förundrats lite över det. Det verkar som om de som säger så inte vill lyfta blicken och se allt bra som görs. Som om aktiviteterna bokstavligen måste komma och knacka en på pannan innan man väljer att se dem. Tack och lov är detta synsätt inte så utbrett utan att majoriteten väljer att se de många aktiviteterna – även om det därifrån fortfarande är ett rejält steg att faktiskt ta sig iväg och delta.

En av tankarna med den här bloggen är att dokumentera vad som görs i musikväg här i Arvika. Dokumentationen blir ju inte heltäckande såklart men det ger ändå en hint om vad som är på gång! Denna helg kan man verkligen inte säga att det inte händer något i musikväg i Arvika. Nej, faktum är att man bar kan vara med på drygt hälften, sedan måste man välja. Och då har jag mest troligt ändå missat något… Ett behagligt bekymmer.

Ikväll spelar Mona Nylin på Wilmas Musikpub. Mona Nylin är en singer/songwriter och spelar gitarr och piano. Lunar Kafe (skribent CD Presence) skrev i sin recension ”Nylin’s vocal presence can carry anything. “Bigger Love” is replete with longing and an almost Janis Joplin-like vulnerability. Nylin is that good.” Startar ungefär 21:30.

SingOut på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.
SingOut på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.

Imorgon lördag får man verkligen ligga i om man ska hinna med. Kl 17:00 spelar Håkan Bjuvenstedt på Musikhögskolan Ingesund. Kl 18:00 blir det ”Levande ljus-konsert” med Arvika kammarkör i Trefaldighetskyrkan. Kl 19:00 spelar sedan Filip Wedelin på Musikhögskolan Ingesund. Kl 21:00 blir det rock i Jössefors Folkets hus när Crazy Cavan, Snakebite och Hurricane Rockers spelar. På The Oven spelar Kalles kapell kl 21:00. Kl 21:30 spelar ”Duon det är kärlek” på Wilmas. Puh…

På söndag kl 15:00 spelar Mitt Hjärtas fågel tillsammans med gospelkören SingOut med solister på Konsthallen.

Så vad ska du göra denna helg? Kanske gå på konsert?

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.