Trettondagskonsert med Wermland Operas orkester

on
Wermland operas orkester. Foto: Öyvind Lund/Wermland Opera.
Wermland operas orkester. Foto: Öyvind Lund/Wermland Opera.

På fredag 8 januari klockan 19.00 blir det Trettondagskonsert med Wermland Operas orkester under ledning av Johannes Gustavsson på Musikhögskolan Ingesund. Årets solist heter Stian Carstensen.

Det är numera en traditionsenligt att säsongsöppningen för Arvika konsertförening är en konsert på Trettondagen. Detta år blir fjärde året tillsammans med Wermland Operas Orkester. Nu under ledning av den nye chefsdirigenten, arvikasonen, Johannes Gustavsson.

Dragspelsvirtuosen Stian Carstensen är i år solist. Stian Carstensen har gjort sig känd för sin häpnadsväckande skicklighet och spelglädje och han kommer att spela både wienervalser och czardasstycken som hör säsongens högtidsstunder till. Är du tveksam till dragspel? Kolla in YouTube-klippet (cirka 1,5 minut in i filmen) här nedan.

Det utlovas en ”härlig och välkänd repertoar” med musik av bl a Monti, Strauss, Händel och Lumbye kommer trettondagspubliken i Arvika att få njuta av denna fredagkväll i Musikhögskolan Ingesunds fantastiska konsertsal.

Entré 130 kr, medlem i Arvika konsertförening 100 kr, ungdom upp till 19 år samt studenter fri entré.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.