Glafsfjordens musikfestival 2016

Officiell affisch Glafsfjordens Musikfestival 2016. Foto: Glafsfjordens Musikfestival.
Officiell affisch Glafsfjordens Musikfestival 2016. Foto: Glafsfjordens Musikfestival.

För andra året i rad är det åter dags att ta del av Glafsfjordens Musikfestival. I år äger festivalen rum den 20-23 januari och den stora merparten av konserterna är förlagda till Musikhögskolan Ingesund även om Gunnarskogs kyrka får stå värd för den allra första konserten.

Festivalen har inriktning på klassisk kammarmusik och konstmusik. Man samlar några av Sveriges främsta artister samt internationella klassiska stjärnor. Man vill enligt hemsidan sätta ”fokus på upplevelsen av närheten i en livekonsert, tillsammans med djupet från en konstnärlig interpretation som berör”.

Man vill även locka en yngre publik och det bjuds därför på familjekonserter där ungdomar framträder i både musik och dans liksom skolkonserter för barn. Det sker genom ett lokalt samarbete mellan Musikhögskolan Ingesund, Arvika kommun och Estetiska skolan Stage & perform.

Under festivalen sker även ett antal ”masterclasses”/workshops med artister från festivalen – även dessa är öppna för publik.

Det blir med säkerhet fyra dagar med spännande musikmöten då det dyker upp musiker från bland annat Ryssland, Norge, Lettland, Frankrike och Sverige. Festivalledare är Jon Dahlkvist och konstnärliga ledare är Magnus Ericsson och Julia Mustonen-Dahlkvist.

Biljetterna finns att köpa hos Arvika Turistbyrå, Scalateatern i Karlstad och på Ticnet och efter vad jag förstå är det vid totalt fem tillfällen (Öppningskonsert, Fredagskonsert, Familjekonserterna och Festkonserten) då sådan behövs.

Mer information, komplett spelschema med mera finner du på festivalens hemsida.

Längst ner finner du ett videoklipp från förra året (”Liszt Ballade no2”) som jag hoppas fungerar som smakprov…

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.