Gain Eleven går ”All in” direkt 2016

on
All in - Gain Eleven. Foto: Gain Eleven.
All in – Gain Eleven. Foto: Gain Eleven.

Gott nytt år Arvika! Jag hoppas att er nyårsafton var en trevlig tillställning!

Musikaliskt sett kan väl inte ett år börja särskilt mycket bättre än med ett alldeles rykande färskt skivsläpp? En rockdoftande smällkaramell? Tror inte det. För detta får vi i år tacka Gain Eleven som i natt släppte sitt efterlängtade debutalbum ”All in” på iTunes och Spotify. Efterlängtat? Jo, efter vad jag förstått så har plattan varit klar ett tag och bandet har länge gått och längtat efter att få spela upp den för oss. Gain Eleven har under 2015 släppt två singlar; ”Candy & Cocaine” och ”Never back down” inför det kommande albumet. Första singeln har även fått en musikvideo.

För er som inte känner till Gain Eleven skulle jag vilja beskriva dem som ett modernt energirikt straight-forward rockband. Det andas klassisk rock blandat med garagerock. Bandet har influenser från band som t.ex. Danko Jones och Foo Fighters men jag tycker även att man kan ana t.ex. Airbourne och en lång rad rockband från 70-, 80- och 90-talet. Influenser som sagt. Bandet har spelat runt om i Sverige men även i Tyskland och Kroatien. De är energirika på scen vilket gör dem mycket trevliga att gå och se – de går så att säga ”all in”. Gain Eleven består av David Flognman (sång/gitarr), Vidar Solli (gitarr), Martin Andersson (bas) och Hannes Liljedahl (trummor). Mer om bandet finner du på deras Facebooksida och YouTube-kanal.

Gain Eleven på Arvika Stadsfest 2014. Foto: David Fryxelius.
Gain Eleven på Arvika Stadsfest 2014. Foto: David Fryxelius.

Men skivan då? Jodå, den 11 spår långa skivan kommer att gå varm här hemma. Gain Eleven har spelat in den på Leon Music Studios i Karlstad där, om jag inte missminner mig, även arvikabandet Enforcer också spelat in. De två singlarna sticker ut som två godbitar i den förövrigt stora godispåsen. Jag tycker att låtarna ”All I need” och ”All in” är bredvid singlarna de som sätter sig först och binder ihop hela plattan. Min personliga favorit är ”Never back down” som jag tycker växer för varje genomlyssning. Men varje låt har sin styrka och de finns många musikaliska finesser invävda överallt – ta t.ex. koskällan i låtan ”Candy & Cocaine” eller gitarrsolona i ”Hit Me” och ”Dancing On Your Grave”. Det är på det hela taget ett väl genomarbetat material. Bra jobbat!

Lördag 30 januari har du ett synnerligen bra tillfälle att höra Gain Eleven live i Arvika då de bjuder in till releasefest på Parkhallen. Med sig har de även ”Erik Nilsson band” (Arvika) och ”The Hawkins” (Arboga). Inte missa!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.