Bryntesson fyllde stadsparken

Göran Bryntesson fotograferar publiken  på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.
Göran Bryntesson fotograferar publiken på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.

När Arvika kommun i år bjöd in till trivselkväll var Arvikaborna inte sena att hänga på. När arrangemanget nu går in på sin femte säsong har det hunnit bygga upp en trogen publik i alla åldrar. Trivselkvällarnas konferencier och allsångsledare Göran Bryntesson sken i kapp med den varma solen från scenen till den stora publiken.

Och det är något med det här konceptet som är så bra. Dels är det ju ett jättebra sätt att ta till vara de lokala förmågor som finns och verkar i Arvika med omnejd.

Men sedan är det också ett format som är otvunget. Kom i god tid och sitt genom hela programmet om du vill, kom när du har möjlighet, gå tidigare om du måste eller stanna bara upp en kort stund och drick en kopp kaffe i serveringen om du har vägen förbi… alla sätt fungerar.

SingOut på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.
SingOut på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.

Att arrangera dessa trivselkvällar i Arvika menar Göran Bryntesson inte är någon konst alls då det finns så många duktiga och villiga musiker att anlita. Dessutom kan han vila i att duktiga husbandet gör sitt för att både gästartister och allsånger kommer till sin rätt. Husbandet består i år av Lollo Berndalen på piano, Nisse Liljedahl på elbas och Antti Ojala på trummor. Gött förspänt alltså!

Först ut att ge ovanstående herrar sällskap var gospelkören SingOut under ledning av körledare Karin Andersson. Kören som rent repertoarmässigt numera är ganska bred sjöng flera stycken varav några klassiska gospelstycken.

Personligen tycker jag att kören kommer absolut mest till sin rätt när de sjunger just gospel – då är de jättebra! Sedan är jag också lite svag för solistdelarna, främst när Emelie Axelsson frontar (vilket hon gjorde på ett av styckena). Innan SingOut klev av scenen hjälpte de till med en av allsångsnumren. Smart drag – med sådan hjälp blev det stundtals ganska mycket ”tryck” även från publiken…

Sara Olsson på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.
Sara Olsson på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.

Efter SingOut var det dags att stuva om lite på scenen inför nästa artist. Sara Olsson, ett för mig helt nytt ansikte i detta sammanhang, sjöng Ted Gärdestads ”Sol, vind och vatten” samt en svensk version av Leonard Cohens ”Hallelujah” tillsammans med husbandet.

Känns Sara igen? Ja förmodligen, i alla fall om du köpt eller sålt bostad. Sara är nämligen till vardags mäklare.

Fredrik Toremark på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.
Fredrik Toremark på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.

Efter Sara var det dags för ett för mig bekant ansikte när Fredrik Toremark äntrade scenen med den akustiska gitarren i högsta hugg. Fredrik som senaste tiden spelat in musikvideos för YouTube har även hunnit med spelningar på både Café August och Putte i Parken. Fredrik var på gott humör och det kändes efter en kort stund avslappnat och bra.

Det är kul att iaktta publiken när denna unga artist sätter igång. Alla som någon gång hållit i en gitarr vet direkt att det Fredrik får att se barnsligt enkelt ut på gitarren inte är enkelt på något vis. Inte enkelt alls. Nästa tillfälle att se och höra Fredrik är på musikfesten på Brättne Brygga. Ta chansen!

Sångfåglarna på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.
Sångfåglarna på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.

När scenen åter riggats om var det dags för Sångfåglarna från Stavnäs att få framträda. Sångfåglarna består av Ottilia Berglund Ekholm, Selma Eriksson Bärjed och Josefina Berglund Ekholm. Det blev ett par välljudande sångnummer tillsammans med Karin Birgersson och husbandet. Och sedan blev det en nyhet. Nyheten är att de just denna kväll väljer att byta sitt gruppnamn till ”Stavnäs Vocal”. Stavnäs Vocal tillsammans med Anna Tunström hjälpte även de till med allsångsnummer innan de klev av scenen.

Denna kväll fanns det för mig inte tid att stanna genom hela programmet. Lagom till sista artisten, Ove Köhler, fick jag vackert sätta mig på cykeln och bege mig hemåt. Men trivselkvällen denna härligt varma sommarkväll ger mersmak och har du inte tidigare deltagit kan jag rekommendera det. Alla finner något de gillar; musik, kaffe, bekanta… eller kanske alltihop!

/David

Publik på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.
Publik på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.