Ritzivalen visade bredden

Soul Salvation på Ritzivalen. Foto: David Fryxelius.
Soul Salvation på Ritzivalen. Foto: David Fryxelius.

I lördags var det musikfest på Ritz när lokala band spelade på Ritzivalen. Ett fantastiskt tillfälle för nya unga förmågor att via upp sig. Även en del av de mer etablerade kunde få en stund på scenen. Bakom arrangemanget stod Arrangörsföreningen Arnold med samarbetspartners.

Jag kom förvisso inte iväg till Ritz förrän halva startfältet redan spelat men det jag fick höra var intressant. Bland annat spelade Solbergaeleverna på ESM13 sitt material (du kan läsa om deras nya skiva här) – kul att åter höra det live. Systemfel med frontmannen Niklas Nord stod lite senare för kvällens fetaste leverans av crust-/grind-energi till en för kvällen, hör här – sittande (!!) publik. En kul kulturkrock!

Men framförallt gjorde L.I.L.L. och Soul Salvation gott intryck på mig denna kväll. De unga tjejerna i L.I.L.L. spelar klassiska rocklåtar blandat med eget material. De imponerar redan mycket och jag skulle tro att de faktiskt kan bli hur bra som helst med lite fler spelningar i kroppen. De sjukt musikaliska gossarna i Soul Salvation avslutade sedan kvällen med en ösig spelning som gav ett sug efter mer… mycket mer faktiskt! Båda dessa band känns givna på Arvika Stadsfest om ni frågar mig.

Även om Martin Andersson (kvällens ljudtekniker) och Jonas Swanö (kvällens ljustekniker) mfl gjorde sitt yttersta med snabba set-changes så är det klart att med bara 30 minuters scentid per band gör att hela arrangemanget blir lite ryckigt. Men tänker man bort det så är ändå helhetsintrycket att Ritzivalen lyckades visa upp en bredd av den återväxt av musiker som finns i Arvika. Och det är riktigt bra!

/David

Artister som spelade under kvällen:
FREDDE & STK, ALDRIG, INCORPORATED, KATTHEM, THE INFINITY, MAPLE GROVE, ESM13 PERCUSSION TOWN, L.I.L.L., VETTEFAN, SYSTEMFEL och SOUL SALVATION.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.