Snakebite – Rock it through the blues

on
CD: Snakebite - Rock it through the blues.
CD: Snakebite – Rock it through the blues.

”Bloggar du om musik? Vad kul – du kanske kan blogga om det här!” Ja, ungefär så lät det strax innan jag fick Snakebites senaste skiva i handen. Den vänlige givaren var Åke Ericson (tillika pappa till basisten Christian) som kvickt hämtat en alldeles nypressad CD ur bilen. 18 mars kom bandets 12-spårsskiva – helt purfärskt med andra ord!

Om jag räknade rätt så är detta tionde (!!) plattan i ordningen för Snakebite sedan 2002. Det är inte många band som klämmer ur sig så mycket musik. Imponerande!

Nya plattan, ”Rock it through the blues”, är inspelad hos legendariska Silence Studios i Koppom. Musiken skulle jag först säga är genuin rock’n roll med inslag av klassiska bluesharmonier. Men jag som inte kan denna genre på mina fem fingrar behöver ett par genomlyssningar till innan jag kan bilda mig en uppfattning.

Bits det då? De tolv spåren inte bara andas 50-talsmusik (och kanske lite lite 60-tal…). Nej, jag skulle säga att Snakebite levererar en smått kompromisslös rock’n roll! Efter en stund kan man nästan kan känna närvaron av brylcreem, vinylklädsel, boots, prickiga klänningar, somrig cruising, skinnjackor och dans i folkparkerna… ja ni fattar. Ska man lyfta fram ett enskilt spår så tycker jag ”School of Rock’n Roll” hör till ett av de bästa.

Förutom detta aktuella skivsläpp har Snakebite sannerligen inte legat på latsidan den senaste tiden. Med nyligen avslutad turné i Japan och spelningar därefter i bland annat Finland och Schweiz gör dem till ett av de band i Arvika som är ute och spelar allra mest. Och det finns en dryg handfull tillfällen att lyssna på dem närmsta månaderna. Det viskas om att de är klara för Arvika Stadsfest i sommar… och det här är musik som helt klart är bäst när den serveras live!

Keep up the good work boys!

/David

Snakebite:
Jörgen Gillstedt: Lead Vocals/Guitar
Rolf Andersson: Drums
Christian Ericson: Bass
Henrik Alfredsson: Piano

Mer info om Snakebite på bandets hemsida och/eller deras Facebooksida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.