Releasefest för Percussion Town Records

David Engström, knytandes skivbolagdirektörsslips, intervjuas av Anna Vass Andersson. Foto: David Fryxelius.
David Engström, knytandes skivbolagdirektörsslips, intervjuas av Anna Vass Andersson. Foto: David Fryxelius.

Så blev det invigning till slut av Percussion Town Records i Arvika. Med tal, mingel, bandklippning och naturligtvis musik!

Redan en kvart innan utsatt tid var det gott om folk på Musikskolan i Arvika. Minglet tog fart i foajén och sakta men säkert fylldes orkestersalen.

Anna Andersson Vass som denna kväll var konferencier intervjuade elever, lärare och gäster. Lärarna, med David Engström i spetsen, fick berätta om bakgrunden till denna idé och hur man arbetat. Solbergaskolans rektor höll lite senare tal.

Prominenta gäster fanns också på plats. Tobias Östlund, sångare i singelaktuella Broken Door. Fredrik Berntsson, DJ och ägare av eget skivbolag. Anders Lind, representant från legendariska Silence Records och Studio i Koppom.

Skivbolaget officiellt invigt efter bandklippning. Foto: David Fryxelius.
Skivbolaget officiellt invigt efter bandklippning. Foto: David Fryxelius.

Både före och efter invigningen spelades musik i en för kvällen speciellt ihopsatt Spotifylista. Det var musiker som alla haft anknytning till musikskolan och till Solberga och den musikestetiska utbildningen. Enforcer, Gain Eleven, Top Cats för att bara nämna några… En härlig lista!

Musiken som ges ut idag finns tillgänglig under namnet ESM13 på Spotify, iTunes, Amazon, Deezer och Google Play. Här nedan kan du ta del av dels elevernas låtar på Spotify och en del vimmelbilder från kvällen. Mycket nöje!

SVT gjorde dagen till ära ett inslag på Värmlandsnytt som du kan se här. Du kan även läsa vidare i ett tidigare blogginlägg när jag träffade eleverna inför releasen. Percussion Town Records kan du följa vidare på deras Facebooksida.

/David

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.