Arvika Bakgårdsfestival 2014

Affisch - Bakgårdsfestival 2014
Affisch – Bakgårdsfestivalen 2014

Till helgen är det dags för Bakgårdsfestival i Arvika. Det är den ideella föreningen Thingshuset som arrangerar festivalen för andra året i rad. Förra året beskrevs av besökarna som en succé!

Arvika Bakgårdsfestival vill vara ”en festival för alla åldrar med ett brett grepp om kulturen” skriver man på Facebook. Det blir det nog också när man tittar igenom hela listan av poeter, singersongwriters och musiker inom pop, rock, funk, dansmusik… Jag tycker det är spännande att man också bjuder in deltagarna i årets Popkollo – ett arrangemang jag tycker förtjänar all uppmärksamhet det kan få. Bra! Dessutom blir det unga poeter som deltar i en ”skrivarutmaning”, erfarna poeter och sedan musiker i alla åldrar… det här kan bli riktigt trevligt tror jag!

Arrangörerna hoppas på ”en trevlig, avspänd atmosfär med grillmat och ölservering. Och alltid någon extra överraskning till barnen på lördag eftermiddag.” Det faktum att man utökat programmet med poesi och gått över från en till två dagar är djärvt men kanske också ett genidrag. Om vädret sköter sig och bjuder på fina sommardagar (vilket det i skrivande stund verkar bli) tror jag att genom att mixa programmet bibehåller man intresset över de båda dagarna. Vi får hoppas på det!

Artisterna då? Jo, det är en blandning av lokalt, nationella och internationellt. Många av banden är lokala och dem känner ni förmodligen till. Jag väljer därför denna gång att bara några som, för mig, är helt nya musikaliska bekantskaper. Headline är sundsvallsbaserade synthpopbandet ”Delorian” (se video längre ner på sidan) som efter vad jag förstår fått ganska positiv press runt sig. Popbandet ”Revyn” kommer garanterat leverera dansant pop på svenska. Från Oslo kommer singersongwritern Kine Hjeldnes som med sin lite sorgsna, lätt suggestiva men otroligt vackra röst kommer att trollbinda publiken. Eller ja, det vet jag ju egentligen inte alls, men vackert kommer det med största sannolikhet bli. Bedöm själv – lyssna på Kine Hjeldnes Soundcloudsida. Årets program i sin helhet ser i skrivande stund ut som följer:

Fredag 11 juli (Öppet: 17.00-01.00)
18.00 Popkollo. 19.00 Elder flower. 20.00 Kine Hjeldnes. 21.00 Imaginary friends. 22.00 Moon Magic. 23.00 Free as rain. 23.15 Moose Dawa. 24.00 Sleepy tooth Parker -01.00.

Lördag 12 juli (Öppet: 12.00-01.00)
12.00 Ismael Ataria och Marja i myrom. 12.45 Håkan Sandell. 13.30 Per Teofilusson. 14.00 Matilda hagman. 14.30 Anna Melander. 15.00 Magdalena Dahlgren. 15.30 Bård Larsson. 16.00 Eyvind Bache Blix. 17.00 Imse. 18.00 Revyn. 19.00 Lykantropi. 20.00 Larm. 20.45 Free as rain. 21.00 Infinite Universe Revealed. 22.00 André Hayrapetian. 23.00 Delorian. 24.00 Aron Mody -01.00.

Slutligen en teaser från en av alla de artister som uppträder i helgen – Infinite Universe Revealed med låten ”Horse ride”:

 

Delorian:

 

Bildgalleri från Bakgårdsfestivalen 2013:

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.