Popkollos avslutningskonsert i Arvika idag

on
Popkollo 2014

Popkollo är en riksorganisation med verksamhet runt om i Sverige. Det är lokala föreningar som planerar och arrangerar kollos för unga tjejer runt om i Sverige . Kollot syftar till att stimulera ungas (åldrarna 12-18) musicerande. Man vill genom popkollos verksamhet skifta fokus från att det ”bara” är killar som syns och hörs i musiksammanhang till att alla ska få plats. Det långsiktiga målet är naturligtvis att på sikt skapa en jämställd musikbransch. Deltagarna på sommarens kollon är mestadels tjejer men killar är också välkomna.

I Hultsfred, Luleå, Malmö, Umeå, Arvika, Göteborg, Botkyrka, Katrineholm, Hultsfred, Örebro, Botkyrka arrangerar denna sommar popkollo. De två sista har faktiskt platser kvar om någon skulle vara hugad. På varje ort samverkar man med lokala aktörer. I Arvika fall är det föreningen Equalize Music som arrangerar kollot och samverkar med Musikhögskolan Ingesund, RUM Värmlandsdristrikt och Studiefrämjandet. Det är också på Ingesund som de flesta av föreningens aktiva medlemmar går eller har gått som elever.

Idag (tisdag 8 juni) kl 15.00 blir det avslutningskonsert i Kammarmusiksalen på Musikhögskolan Ingesund där Arvikas popkollo kommer att visa upp en del av vad de lärt sig och komponerat på sommarens kollo i Arvika. Det är gratis entré – bara att dyka upp och lyssna!

Vill du veta mer om Popkollo så besök gärna Popkollos hemsida.