En mötesplats fylld av mening

"En mötesplats fylld av mening" av Leena Hangsmo.
”En mötesplats fylld av mening” av Leena Hangsmo.

I fredags låg så äntligen paketet i brevlådan. Det var ett tjockt kuvert för att vara exakt. Ett kuvert innehållandes en bok, en doktorsavhandling. Det är Leena Hagsmo som i avhandlingen ”En mötesplats fylld av mening” gjort ”en studie om gemenskap och samarbete i skapandet av Arvikafestivalen”.

Jag träffade Leena Hagsmo i Karlstad i höstas efter det att hon hittat hit till bloggen. Vi hade en inledande mailkontakt och vi bestämde oss för att träffas då hon då var i slutfasen med avhandlingen. Leena ville göra en kompletterande intervju vilket jag naturligtvis ville hjälpa till med. Det blev ett trevligt möte som för min del innebar att bli kastad tillbaka till fina minnen av vänner, arbete och musik på Arvikafestivalen. I princip hela min ungdomstid snabbspolades fram och tillbaka under en och en halv timme.

Avhandlingen har jag i skrivande stund nu skummat och jag tycker den är en ganska träffande bild av hur jag själv sett på festivalen, dess uppgång, liv och tragiska fall. Jag ska läsa den igen och denna gång ska jag lyssna på för mig typisk festivalmusik under tiden. Det blir nog lite av varje: danska Heed, isländska Björk, norska Kaizers Orchestra, skotska Franz Ferdinand, tyska Kraftwerk, engelska Depeche Mode och massor av svenska band. Förmodligen blir det In Flames, The Knife, Moneybrother, Robyn, Melodyclub, First Aid Kit, Mustasch, Winnerbäck, Teddybears…

Jag vet inte om avhandlingen kommer att kunna köpas i bokhandlarna. En snabb sökning avslöjar att titeln, än så länge, inte finns till försäljning. Hittar du den inte så kan du ladda hem den i PDF-format från Karlstads Universitets hemsida.

Klicka här om du vill lyssna på artister som uppträtt på Arvikafestivalen.

3 kommentarer Lägg till

 1. Leena Hagsmo skriver:

  Hej

  KUL!!! Va glad jag blev 🙂 Det r bra med lite spridning av boken, och det knns som om den

  hr presenteras i sin rtta milj … verkligen.

  Roligt att du ska lsa avhandlingen, det r ju lite tungt vissa bitar runt teorin, men det gr ju att sovra

  och vlja de avsnitt som man tycker r intressanta. Nsta vecka ska jag till By-Larm i Oslo och sitte i en paneldebatt under

  ledning av Jonas Bjlesj, som skrivit en avhandling om Hultsfredsfestivalen. Jag ska inledningsvis bertta lite om hur festivalen

  startade, sen blir det lite frgor att diskutera. Det ska bli kul och spnnande. Det r Leif Nahnfeldt som dragit in mig i detta sammanhang, s bollen rullar

  vidare 🙂

  Boken kommer inte att sljas i butiker, men det gr vid intresse att hra av sig till mig.

  Om du hr ngon eller vet ngon som r intresserad av att hra mer om avhandlingen, s

  r jag redo att komma och bertta om det.

  Fortstter att flja din blogg.

  hlsningar Leena

  Leena Hagsmo Doktorand Avd. fr Geografi och turism Karlstad universitet 651 88 Karlstad 054 700 23 24 0703 54 70 88 e-mail leena.hagsmo@kau.se

  1. ArvikaMusik skriver:

   Hej Leena!
   Ja, boken ska jag ta mig an på allvar i och med nästa vecka tänkte jag. Det ska bli några lediga dagar och då passar ju en ny bok perfekt!

   Paneldebatten på By-Larm låter roligt och spännande! Kan man delta via webben? Det vore ju kul att lyssna, nyfiken som jag är. 🙂

   /David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.