Gain Eleven for president!

Gain Eleven
Gain Eleven. Foto: Tommy Bonté.

Arvika är inte så våldsamt bortskämt med skivsläpp. Därför är det roligt att få skriva om det när det händer. Hårdrocksbandet Gain Eleven har nämligen precis släppt sin första EP på både Spotify och iTunes. I fysisk form kommer den dock först i december.

Hannes Liljedahl, Martin Andersson och Vidar Solli har spelat ihop ett tag. 2012 anslöt David Flognman och Gain Eleven var därmed fött.

Och det är ett väl genomarbetat material man nu släpper. Det är tight, det är hårt, det är melodiskt och det är bra. Riktigt bra. Själva säger de att de influerats av bland andra amerikanska Black Stone Cherry, Foo Fighters och svenska Royal Republic. Och visst hörs det. Men jag tycker också att en del tidigare rock bryter igenom. Man anar Soundgarden och Pearl Jam någonstans i bakgrunden…

De tre låtarna är alla bra även om först spåret ”The President” är den som jag personligen gillar allra bäst. Den sätter sig direkt! Drivet i ”Devils Child” är det sannerligen inget fel på. Efter 10-talet genomlyssningar har musiken vuxit och jag vill ha mer!

EPn är inspelad på Leon Music Studios i Karlstad. Det är Gustav Ydenius som tillsammans med bandet har producerat materialet. Ydenius som tidigare bland annat CO-producerat Arvikabekanta Lancer.

Med en så imponerande start som denna EP ska det bli mycket intressant att följa Gain Eleven framöver! Keep up the good work!

Gain Eleven består av:
David Flognman – sång & gitarr
Vidar Solli – gitarr
Martin Andersson – bas
Hannes Liljedahl – trummor

Spotify:
http://open.spotify.com/album/2PVCDG71jY5MorHUUOUS9H

iTunes:
https://itunes.apple.com/us/album/gain-eleven-single/id742065351?uo=4

EPn på CD:
Kommer i december 2013. Julklapp kanske?

Mer info:
Gain Eleven på Facebook

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.