Arvika, julkonserternas stad

Gospelkören SingOut. Foto: Kersti Lundin/Svenskakyrkan i Arvika.
Gospelkören SingOut sjunger i Trefaldighetskyrkan. Foto: Kersti Lundin/Svenska kyrkan i Arvika.

Jag har varit inne på temat tidigare. Det är enastående att det arrangeras så många konserter i en så liten stad som Arvika faktiskt är.

November bjöd på minst 40 spelningar och december är hack i häl. Framför allt är det decembers alla julkonserter som utmärker sig. De är så många att jag inte ens tänker försöka beskriva dem alla. Däremot är det några som sticker ut lite extra.

7 december kl 16.00 i Arvika Sporthall
Valet av lokal är väl kanske i ocharmigaste laget. Musik har sällan passat bra ihop med ribbstolar och basketkorgar. Men, det är fullt möjligt att man inte kommer att tänka på detta när väl konserten startat. Det är Musikhögskolans studenter och lärare som bjuder på en kavalkad av julsånger. Jag har läst någonstans att de själva kallar konserten för ”julkonserternas julkonsert” vilket ju naturligtvis trissar upp förväntningarna en aning.

8 december kl 18.00 i Trefaldighetskyrkan
Jag vet att jag är lite färgad av konsertutbudet i kyrkan då jag till vardags arbetar i kyrkan. Men man kommer inte ifrån att det är lite häftigt att det på söndag kommer att vara drygt 90 medverkande i Trefaldighetskyrkan. Då sätts delar av Händels ”Messias” upp (del 1 och Hallelujakören). Dessutom blir det J.S. BACHs ”Singet dem Herrn ein neues Lied”. Åke Skommar dirigerar Trefaldighetskyrkans oratoriekör, Geijerskjolans kammarkör, Karlstad barock och solisterna Karolina Andersson, sopran, Ann-Kristin Jones, alt, Jon NIlsson, tenor och Anton Ljungqvist, bas.

Men, som sagt, det ges i Arvika fler julkonserter. Bland andra: Manskören Iris, gospelkören SingOut, Manskogs kyrkokör och Arvika Stråkorkester, Tonkraft, Samklangen och Ny kyrkokör mfl… Det kanske allra mest fachinerande med alla dessa konserter är att det faktiskt finns publik till dem alla trots konkurrens av andra julavslutningar, juklappsinköp, julbak… DET är häftigt! Faktiskt riktigt häftigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.