Stålbritta släpper ny musik

Rotvalt, så heter Stålbrittas nya fullängdsalbum som släpptes häromdagen. Och om jag minns rätt så är det bandets tredje platta i ordningen. Det är hur som helst en elva låtar stark rockplatta. Nya plattan Rotvalt har spelats in och mixats av Olle Edberg.

Stålbrittas medlemmar har kommit och gått genom åren. Idag består Stålbritta av Fredrik Uvealk på gitarr, bas och keyboards, Paul Bärjed på trummor och Daniel Olofsson på sång. Även om jag vet att de tidigare gjort lite spelningar får jag en känsla av att man idag främst är ett studio-projekt… men jag kan ha fel. Rättning, jag har gärna fel – skulle gärna se dessa herrar spela live.

Jag gillar till slut Rotvalt. Jag behövde ge den några genomlyssningar. Den har över i princip alla låtarna ett riktigt gött driv. Det känns i några av låtarna lite som om gitarr och trummor ”växeldrar” låtarna framåt. Det gör de bra. Låten ”Crusin” är helt i min smak. Detta trots att den är instrumental. Återkommer flera gånger till den när jag lyssnar. Men det finns fler bra låtar på plattan – det är bara för dig att hitta dig din favorit. Sedan har jag nog alltid varit lite svag för Fredriks gitarrspel. Ofta väl avvägt när det ska gasas eller hållas tillbaka, ibland rytm och ibland solo. Det där hanterar verkligen inte alla gitarrister.

Och skulle du nu, mot förmodan, inte hitta dig en favoritlåt på nya plattan så har Stålbritta valt att under den senaste tiden lägga ut all den tidigare musiken på exempelvis Spotify. Arvikapubliken tackar!

Mer av Stålbritta finner du bland annat på Facebook, Instagram, Youtube och Spotify.

/David

Fredrik Uvefalk i Clarksville på Viksholmsfestivalen 2021. Foto: David Fryxelius.
Fredrik Uvefalk på Viksholmsfestivalen 2021. Foto: David Fryxelius.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.