Eldflinga släpper ny musik

Eldflinga är kanske inte helt kända för den breda Arvikapubliken. De mest inbitna vet såklart. Men om jag säger Mareld så vet betydligt fler vilka det handlar om. Eldflinga är Klas Årling och Björn Lindströms projekt som initialt hette just Mareld. Men på grund av namnkrock valde man att under 2022 byta namn till Eldflinga. Namnbytet har, förutom den nyvunna anonymiteten, inneburit en del krångel med duons Facebooksida och tidigare upplagt material på strömningstjänster. Aktuell Facebooksida har denna adress: https://www.facebook.com/eldflingamusik

Även om herrar Årling och Lindström är produktiva så är ändå albumet ”Kummelgast” Eldflingas första album. För den som hört Marelds tidigare musik kommer dock att känna igen sig i det tio spår starka albumet. Det är ett gitarrbaserat, avskalat, lugnt och stundtals nästan ett meditativt material. Två gitarrer, en del ljudeffekter och ibland något instick av en stämma på keyboard. Här under ett exempel från den teaser man släppt på låten ”Dunkel”.

Teaser av Eldflingas ”Dunkel”.

Det meditativa i låtarna gör att tankarna hos mig vandrar iväg. Jag kommer på mig själv flera gånger att jag slappnat av så pass mycket att jag faktiskt missat någon låt. Får därför backa och ta ett ”omtag” i lyssningen. Jag vet inte helt vad jag tycker om detta… Men jag har nog ändå landat i att det är ett gott betyg ändå. Dålig musik stänger jag ju av. Men Eldflingas musik får stå på!

Spåret ”Slutet” är en av de låtar som jag ofta återkommer till. Inte enbart för att jag hört den förut (den var med på EPn som släpptes redan 2021). Nej, det handlar om något annat tror jag. Eller kanske bara så enkelt som att jag gillar den. Om allt går i lås så kommer duons skiva denna helg… annars inom kort. In och lyssna du med!

/David

Marelds version av ”Dreaming”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.