Hamnfesten släpper artister

De som arbetar med 16:e upplagan av Arvika Hamnfest har inte legat på latsidan. Det har varit ett intensivt planeringsarbete som mynnat ut i ett starkt första artistsläpp och en förändring av hamnfestens upplägg. Arvika Hamnfest arrangeras 4-5 augusti vid Olssons Brygga i Arvika Hamn. Biljetterna släpptes i fredags.

Miss Li, Johnossi, Benjamin Ingrosso och Hooja är de fyra första akterna som man släppt inför sommarens festdagar i hamnen. Fyra akter som efter vad jag kan bedöma alla ligger ”rätt i tiden”. Hamnfesten har genom åren alltid levererat bra nivå på artister så jag har alltid ganska höga förväntningar inför de släpp som görs. Och även om jag personligen inte alltid älskar allt som släpps så är det det nästan alltid dom som folk i allmänhet vill ha. Och i år är de alla artister som antingen gjort succé i TV4’s ”Så mycket bättre” eller prisats på P3 Guld och så vidare. Det är starkt.

En nyhet för året är att festivalen kommer arrangeras under två dagar istället för tre som tidigare år. Och bland de jag känner så diskuteras detta ganska flitigt. Några är emot men de allra flesta verkar vara för denna förändring. ”Om det medför att det fortfarande känns prisvärt” som en kompis lade till… Vi får se.

– Vi vill göra festivalen till en tightare upplevelse för alla besökare och fokusera all kraft på 2 dagar istället för 3″, säger huvudansvarig Andreas Olsson.

Och vad det exakt innebär återstår väl att se. Fler akter på de dagar som körs är väl en rimlig tanke? Personligen tror jag att det kan vara rätt väg att gå. För de som inte har semester och kan njuta av torsdagens program för att de ska jobba på fredag känner nog ingen större förlust. Och att lördagen kan fyllas på med fler artister är ju ganska lätt att förstå. Däremot undrar ju jag hur mycket tidigare man kan börja på en fredag dock – det är inte alls lika självklart. Det här blir hur som helst mycket spännande att följa upp. Och funkar det inte med tvådagarsupplägg kan man ju alltid gå tillbaka till tre dagar till ett annat år.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.