Arvika – de musikaliska festivalernas stad

Viksholmsfestivalen, Arvikafestivalen, Jössejazzen, Arvika Hamnfest, Tuppetorpsfestivalen, Piren Live, Glafsfjordens musikfestival… och nu senast i raden Ingesund jazzfestival. Arvika är sannerligen de musikaliska festivalernas stad. Både historiskt men även här och nu!

Ingesunds jazzfestival är ett initiativ som möjliggörs av studenterna på Musikhögskolan Ingesund. Och hur generalprogrammet för 2023 kan man läsa att studenterna kommer att erbjuda en helg fylld av jazz och improvisationsmusik med influenser från alla håll. Festivalen är både unik och speciell då det är första gången som något i denna skala skapas bland jazz-studenterna, ett eget initiativ. Detta vill nog inte Arvikas jazzälskare missa!

Jazzfestivalen kommer att bjuda på ett flertal konstellationer, från intima trios och storslagna septetter till traditionella
instrumentsättningar och moderna sättningar med effekter och syntar. Musikens bredd är såpass stor att man som publik definitivt
kommer att finna något i ens egen smak. Festivalen genomförs tack vare samarbetet mellan Musikhögskolan Ingesund och dess studenter.

Har du inte besökt musikhögskolan tidigare får du nästa helg ett gyllene tillfälle! Och inte nog med det – det är fri entré!

Hålltider:
Fredag 17 mars klockan 18.00-22.15
Lördag 18 mars klockan 15.00-22.15

Scener:
Stora konsertsalen och Susannes bistro

/David

Ingesund Jazzfestival 2023. Foto: Musikhögskolan Ingesund.
Ingesund Jazzfestival 2023. Foto: Musikhögskolan Ingesund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.