Ny musik från Brontosaurus Bounce

Imorgon fredag är det äntligen dags för lite ny musik igen! Denna gång är det duon BrontoSaurus Bounce aka den inverterade death-metal-duon som står för släppet: Autumn love. Sist jag hörde dom var på Viksholmsfestivalen i somras – en solig somrig spelning. Härligt!

Låten som släpps idag handlar om ”att ana en fantastisk kärlek bakom hörnet men ingenting är ännu definierat i relationen. Längtan, förväntan och hopp men samtidigt en osäkerhet. Lyckan i att uppskatta de små detaljerna i mötena med den vackra personen.” skriver Anna Andersson Vass i ett meddelande.

För er som inte vet vilka Brontosaurus bounce är så kommer här en snabb presentation. Duon, som består av Anna Andersson Vass och Erik Palmqvist, är bosatta i Edane men har rötterna i Linköping respektive Finspång. Musiksamarbetet startade för tre år sedan när låten ”Autumn love” blev startskottet för en inspelningsprocess som har tagit nära nog tre år där duon har utvecklat sin dröm om att ge ut musik på egen hand.

Skivomslag: Autumn love av Brontosaurus Bounce.
Skivomslag: Autumn love av Brontosaurus Bounce.

”Musiken är influerad av ett brett spektrum av musikstilar med hjärtat i popmusiken och poesin. Det har varit en lång resa som nu har nått sitt mål. Att låta tiden gå och processa långsamt, parallellt med vardagsliv och arbete har gett låten ett djup och en konstnärlig sida som vi är väldigt nöjda och stolta över.” fortsätter Anna.

På singeln står Anna Andersson Vass för sång, klaviatur, elfiol, akustisk fiol och altfiol. Erik Palmqvist spelar elbas. Med sig har de dessutom Magnus Jakobsson på trummor och Ann-Helen Lindskog på cello. Alla digitalt framställda ljud har de samplat och/eller skapat själva i hemmastudiomiljö. Inspelningsprocessen har skett i två steg. Dels i samarbete med Pelle Lind i Norsholm och dels med David Engström här i Arvika. Mixning har David Engström och Brontosaurus bounce gjort ihop. Slutgiltig mastring har sedan David Engström gjort.

”Formmässigt är låten i grunden en poplåt som har svävat ut och blivit ett utforskande av harmonik, klanger och uttryck alltmedan tiden har gått; ett gemensamt projekt att lägga våra föreställningsvärldar in i musiken. Digitala ljud, stråkbakgrunder och sång har gjort låten till ett mer konstnärligt projekt än det var från början.” avslutar Anna.

Brontosaurus bounce släpper alltså Autumn love imorgon men kommer att släppa ytterligare två singlar med två veckors mellanrum, den 4 och den 18 mars. Kul!

/David

Brontosaurus Bounce på Viksholmsfestivalen 2021. Gästartist Mats Liljedahl. Foto: David Fryxelius.
Brontosaurus Bounce på Viksholmsfestivalen 2021. Gästartist Mats Liljedahl. Foto: David Fryxelius.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.