Glafsfjordens musikfestival 2022

Igår kom nyheten som många längtat efter. Sverige tar bort alla restriktioner den 9 februari. Och även om pandemin inte är över och smittspridningen fortsatt är hög så blir det på ett sätt mycket enklare att planera och genomföra arrangemang. Och ja, det kommer säkert att vara en övergångsperiod med regler, Vaccinationsbevis o.s.v. Men ändå. Någon form av ”normalt läge” igen. Lagom till denna förändring så är det dags för 2022 års upplaga av kammarmusikfestivalen: Glafsfjordens Musikfestival.

Årets program bjuder på sex konserter under perioden 8-12 februari. Hälften av konserterna är på Musikhögskolan Ingesund och de övriga ges på Rackstadmuseet och i Mikaelikyrkan. Två av konserterna är det dessutom fri entré på. Några behöver man visa upp ett giltigt vaccinationsbevis på. Årets upplaga har en lite mer lokal prägel än tidigare upplagor. På scenen står ett antal musiker med lokalt och internationellt renommé. Så här presenteras några av artisterna på festivalens hemsida:

Andreas Brantelid
Den danske-svenske cellisten Andreas Brantelid kommer och gör gästspel på Mästarkonserten på fredagen. Tillsammans med Jean-Baptiste Doulcet spelar han bl.a. Debussys cellosonat. Andreas har redan lagt världen för sina fötter som solist och är även professor vid Sibeliusakademin i Helsingfors.

Jean-Baptiste Doulcet
Den franske pianisten och improvisatören kommer att återigen improvisera live till stumfilm, i år till filmen ”Häxan” från år 1922.

Nordic Music Week med Ingesund Piano Center
Årets vinterfestival presenterar för första gången projektet ”Nordic Music Week” av artisterna i Ingesund Piano Center. De presenterar senare i vår en veckas nordisk pianomusik på Världsutställningen i Dubai.

Mer information
Glafsfjordens Musikfestival
Tickster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.