Konsert med stipendiat Freja Apelkvist

Imorgon vankas det konsert med Arvika konsertförenings stipendiat Freja Apelkvist, cello. Det är sjätte året i rad som konsertföreningen utser stipendiater bland unga lovande musiker i Arvika. Ett stipendie som kan sökas av ungdomen själv eller nomineras av exempelvis lärare. Mer information om Arvika konsertförenings stipendiater finner du här.

Freja, som studerar sista året vid Stage & Perform i Arvika, planerar att fortsätta studera musik efter studenten. Förutom cello, spelar hon också piano och sjunger. Du kan säkert sett henne i bandet Gaarden där hon förtjänstfullt spelar keyboard.

Under morgondagens konsert framför hon bland annat solostycken för cello av Bach och tillsammans med Arvika Stråkorkester sats två ur Haydn cellokonsert i C-dur.

”Musik har alltid varit en stor del av mitt liv, och sedan jag började spela piano när jag var åtta har jag inte slutat hålla på med musik. Cello började jag spela när jag var elva och förutom det har jag sjungit mycket i kör och till och med medverkat i olika band inom pop och rock genren.” Freja Apelkvist

Arvika Stråkorkester kommer vid detta konserttillfälle även att framföra ett par orkesterstycken av Vivaldi och Holst.

Plats: Musikhögskolan Ingesund, Stora konsertsalen.
Datum: 17 oktober.
Tid: 16.00.
Fritt inträde.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.