Världens barn och konserter i oktober

Denna vecka pågår Radiohjälpens insamling för Världens barn. Ett insamlingsprojekt som gått av stapeln varje år sedan 1997 över hela landet. Arvikas egen Dotter har startat en insamling (en så kallad ”digital bössa”) där hon satt upp som mål att samla in 5000 kronor. Ett fint initiativ tycker jag – var med och bidra du med! Går hon i mål så har hon lovat att hon ska… läs mer här! Läs mer om Världens barns digitala bössor här.

Dotter på Piren Live 2020. Foto: David Fryxelius.
Dotter på Piren Live 2020. Foto: David Fryxelius.

Det fyller också på i bloggens kalender för konserttillfällen i främst oktober. I skrivande stund var det faktiskt 17 stycken. Det vankas klassiskt, folkmusik, visa, musikquiz, musikcafé med mera. Livet återvänder så sakteliga till det normala. Företeelser som Trefaldighetskyrkans lunchmusik eller trubadurkvällar med Edgar & Strandberg på The Oven och Razmuz på Downstairs har hittat tillbaka i takt med att restriktionerna lättas. Härligt.

Några har förvisso, på eget initiativ, fortsatt med restriktioner kring antal och placering av publik. Det är i och för sig något som jag tror vi kommer att få fortsätta med ett tag framöver. Själv ska jag på torsdag på ett företagsevent där det krävs antingen vaccinationsbevis alternativt negativt PCR-test för att överhuvudtaget få delta. Det är nya tider.

/David

PS. Har du tips på konserter som inte finns med i kalender – skicka ett meddelande! DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.