Vi ses på video!

Det är ju inte bara av ondo att pandemin tvingat oss att bli digitala. Många band har ju fått riktigt vränga ut och in på sig själva för att få spela tillsammans och för att kunna nå ut till sin publik. Olika former av streaming, inlägg på sociala medier, teasers, tävlingar och utomhusaktiviteter har vi nu ganska gott om exempel på. Och uppfinningsrikedomen är lika stor som banden är många. Aktiviteten är kul och behövs. Och vi som vill följa med på den resan brukar ju normalt säga ”vi ses på konserten” får istället hänga med i de digitala kanalerna. Ofta på video.

Dotter på Piren Live 2020. Foto: David Fryxelius.
Dotter på Piren Live 2020. Foto: David Fryxelius.

Och som så många helger numera har allt musikintag för för mig varit digital. Mest i videoform som sagt. Ja, Dotters framfart på TV gick ju knappt att missa. Hon har verkligen lyckats att vara med överallt samtidigt: TV, radio och tidningar… Och grattis till finalplatsen Johanna! Jag känner på mig att det kan gå långt i år. Jag håller en tumme för dig. Missade du som läsare delfinal två så finns den att se på SVT Play. Dotter startar allra sist av kvällens tävlande.

Efter att sett delar av Mello (i ärlighetens namn såg jag mest på Dotters framträdande) så såg jag med stor behållning SE Quartets finfina livestreamade konsert från Eskilstuna Teater. Jazzkvartettens eminente trumslagare heter Antti Ojala och du brukar se och höra av honom på exempelvis somrarnas trivselkvällar då han håller takten i husbandet. Lördagens 45 minuter långa konsert kan jag tyvärr inte dela snyggt här på bloggen men du kan se den gratis på Eskilstuna kommuns Facebooksida. Gör det – en trevlig konsert! Och håll utkik längre fram – SE Quartet kommer med ny musik. Kul!

Jonathan Hultén släppte idag en ny musikvideo på låten ”Wasteland” från hyllade plattan ”Chants from another place” som kom 2020. Videon är rakt igenom en snygg produktion signerad Johan Bååth och Jonathan Hultén. Ett fint sätt att avsluta dagen. Du kan se videon här nedan.

”Wasteland” – musikvideo med Jonathan Hultén.

Tre exempel på min musikaliska helg. Roligt med en blandning av musikaliska framgångar, liveuppträdanden och musikvideo. Inte ”fysiskt” konsumerad men ändå fint. Och även om vaccinationerna kommit igång ska vi ju som bekant hålla i och hålla ut ett tag till. Vi får vänta lite till på just fysiskt… Och fram till dess – vi ses på… video!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.