Hurra! Äntligen konserter!

Jag gick runt och gäspade och småsuckade här hemma. Sneglade då och då ut i gråvädret och ville egentligen inte hitta på något alls. Lite less om du förstår hur jag menar. Satte mig till slut vid datorn och började planlöst surfa runt utan egentligen veta vad jag letade efter… Men jag har ju mitt välinövade surfmönster. Undermedvetet kollar jag av GAFFA, Rocknytt och kultur- och musiksidorna på AN, VF, NWT, SR P4, SVT Värmland osv… Klickar mig genom rubrikerna utan att egentligen läsa något… Rammsteins konserter ska flyttas fram till 2022 och Miss Li har vunnit musikpriser… Andra nyheter pockar på uppmärksamhet: Det är ”kris” inom Liberalerna. Färjestad vann över Djurgården…

Jag lämnar nyhetsvärlden och surfar mig igenom andra sidor. Till slut hamnade jag på Musikhögskolan Ingesunds hemsida och hajade till vid deras kalender. Den där kalendern har ju gapat tom ett tag så jag höll på att missa den nu med. Men nu fanns det… inplanerade konserter! Tjoho! Det är ju nästan så att man får gnugga sig i ögonen. Fantastiskt!

Och det är sex inplanerade examenskonserter som det handlar om. Dessa kommer naturligtvis inte att ske framför någon publik utan ska streamas. Men ändå – konserter! Här nedan kan du se vad jag har snappat upp och som jag tycker du ska boka in.

/David

Eleonor Karlsson, klassisk sång
17 april klockan 18.00
Om havet och hämnd – En examenskonsert i två akter.

Sadida Uvais, tvärflöjt
24 april klockan 16.00

Kenny Fredriksson, piano
24 april klockan 19.00
Ack, du välsignade vemod! ”Nyskriven folkmusik, busjazz och en handfull hommager. Framförda av Omnejden tillsammans med Kamratorkestern.”

Jakob Rolandsson, kontrabas
8 maj klockan 18.00
Störst, bäst och vackrast. ”En unik kväll där en kontrabas faktiskt får stå i centrum”.

Anaïs Cassiers, piano
23 maj klockan 17.00
“Notes boisées” (“Woody notes”). “A concert as an ode to my piano”.

Oscar Svanström, gitarr
28 maj klockan 19.00
”Jag kände en trast, som sjöng”.

Men, vill du se konsert redan ikväll kan du kolla in tidigare examenskonserter här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.