24tolv – årets jullåt!

Det är skönt att vissa saker faktiskt fortsätter som ”det brukar vara”. Trots Corona. Trots restriktioner. Trots en värld som är upp och ner. Det har förvisso varit upp-och-ner-vända världen även på Musikhögskolan Ingesund. Men vissa saker skojar man inte bort: jultraditioner!

En av Musikhögskolan Ingesunds jultraditioner är releasen av årets jullåt. Och vi i Arvika är bortskämda – det är faktiskt sjätte året i rad som skolan bjuder oss på en julhit. I år utlovas ett lite modernare inslag i produktionen. Och produktion kan man sannerligen säga att det är. Massor av elever och lärare har varit inblandade i skapandet. Antingen som musikant eller som producerande funktion.

Ett nytt grepp i denna tid är att man valt att skapa en jullåtskalender som vi de senaste dagarna har fått följa. Se gärna avsnitten – de är mysiga! Första kommer här:

Årets jullåt heter alltså ”24tolv” och är skriven och producerad av förstaårsstudenterna på musikproduktionsprogrammet under ledning av lektor Carl Utbult. Sjunger gör Elin Ericsson (ena halvan av ”Systrarna Ericsson”) och Rasmus Dall, två av de totalt 17 studenter som tillsammans har skapat låten. I klassen finns även instrumentalister som i produktionen hörs på piano och gitarr.

”Årets produktion går åt ett modernare håll än tidigare, och med ett lyssnarvänligt trapbeat är det lätt att som lyssnare göra associationer till flera svenska radiohits. I kombination med Ingesunds stråkorkester, dirigerade av Magnus Ericsson, blir resultatet en stämningsfull och minnesvärd jullåt.” skriver man i pressutskicket.

”Det har varit väldigt roligt och lärorikt att få vara med och skriva denna låt med så många inblandade. Vi i klassen känner oss nöjda med låten och dess tema som handlar att vara ensam under juletider och längtan efter någon att hålla om. Vi ser jättemycket fram emot att få dela den med omvärlden!” Elin Ericsson

Något som också hör traditionen till är det i samband med jullåten har samlats in pengar till ett välgörande ändamål. I år kommer intäkterna gå till Musikhjälpen, som i år har temat ”Ingen människa ska lämnas utan vård”.

Idag fredag den 4 december släpps alltså årets jullåt – 24tolv! In och lyssna! I spellistan finner du även de tidigare jullåtarna.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.