Smakrikt musikaliskt tema i Mangskog

Det är kul med den här kommunen. Jag springer på musikalitet i alla dess former. Och även smaker, kan jag tillägga. Som häromdagen, när jag var i Mangskog och träffade Jörgen Johansson. I Mangskog var jag i ett jobbärende. Det skulle fixas med datakommunikationen i Sockenstugan. På plats där träffade jag Jörgen Johansson och vi kom att pratas vid en stund.

Han berättade att när Covid-19 slog till i våras blev Jörgen permitterad från sitt kockjobb i Norge. Inget som han kunde påverka. Ett tufft läge. Men efter någon vecka hemma i Mangskog säger frun åt honom att ”sluta dra benen efter sig därhemma och göra något”.

Jörgen började fundera så smått. Sagt och gjort. Han började experimentera med choklad. Läste allt möjligt han kom över och gick även en kurs i Nora i ämnet. Experimenterandet med konsistens och smaker fortsatte och det ena ledde till det andra. Han införskaffade formar att gjuta praliner i. Han införskaffade kylskåp. Labbade med temperaturer för både tillagning och förvaring. Jörgen startade till slut också en enskild firma: ”JJ Praliner”.

Och Jörgens praliner är uppskattade. Det har märkt på marknader och exempelvis på Mangskogs loppisrally där han sålde riktigt bra. Förutom dessa tillfällen har han fått in sitt sortiment hos Karlstad Chark & Deli och man kan även köpa pralinerna via REKO-ringen i Arvika och de angränsande REKO-ringarna. Det finns ett bra grundutbud att välja bland.

”Nyligen släppte ju Rammstein en egen rom – den var jag ju tvungen att testa att göra en fyllning på”

Samtalet fortsatte och Jörgen berättade att han även har en tema-ask med fyllda praliner. Fyllda med sprit, närmare bestämt rom. ”Nyligen släppte ju Rammstein en egen rom – den var jag ju tvungen att testa att göra en fyllning på” säger Jörgen och ler. Jaså, det visste inte jag svara jag. Han skiner upp ytterligare och berättar om olika band som släppt olika sorter. Och det är dessa som ingår i hans hårdrocks-choklad-tema-ask. Vi pratar vidare om olika rockband och Jörgen kan massor och i alla rockgenrer verkar det som. Ett härligt samtal.

Jag kan inte låta bli att beundra Jörgen. Många skulle nog vara helt nedslagna av permittering. Jörgen gör dock något kreativt av situationen som coronaeländet ställt till med. Och för en en musikälskande gottegris som jag själv är älskar jag naturligtvis hans initiativ. Bra jobbat!

Men var det gott då kanske du undrar? Skojar du! Köp du med – följ länken här nedan!

/David

Läs mer om JJ Praliner här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.