100% pop med Systrarna Ericsson

Systrarna Ericsson. Foto: Christopher Holmberg .
Systrarna Ericsson. Foto: Christopher Holmberg .

När ny musik släpps tycker jag det är lite extra roligt. Det spelar inte så stor roll om det sälpps på Soundcloud, en CDR-skiva, Spotify eller en snyggt pressad vinyl. Det är, oavsett val av media, ändå finalen, målgången, crescendot av en ofta lång process. Det är liksom kreativiteten och skaparglädjen som får manifesteras lite extra! En festdag för oss i publiken och naturligtvis de inblandade själva! Häromdagen var det Edgar & Strandberg som släppte ett par singlar och idag kommer en debut-EP ut. Nu är det Systrarna Ericsson från Gunnarskog som släpper ”Into the fire”. EPn innehåller dels de två låtar som släpptes tidigare i år (”100%” och ”A little bit of action”) samt ytterligare tre nyinspelade låtar. ”Det har varit en fantastiskt resa att spela in och se låtarna växa fram från akustiska versioner till fulla produktioner. Det är en stor glädje att äntligen få dela med oss av vad vi jobbat med under det senaste året.” säger Linnea Ericsson i ett pressmeddelande.

Systrarna har sedan hösten 2019 samarbetat med musikproducenterna Anton Fagerberg och Christopher Holmberg med att arrangera och spela in systrarnas egna låtar i studion på Musikhögskolan Ingesund. EP:n har fått namnet ”Into The Fire”, vilket även är titeln på en av låtarna. EP:n består av låtar på både svenska och engelska, och systrarna har tillsammans med sina producenter strävat efter en röd tråd i både låtarna sound och handling genom låtordningen. Musiken är en blandning av systrarnas stämsång och Linneas akustiska bouzouki-spel, tillsammans med bland annat glittrande syntar och groovigt elgitarrspel i poppiga arrangemang. Den inleds med ett instrumentalt interlude, därefter följer två låtar där handlingen kretsar kring kärlek i olika former. Sedan övergår temat på de två nästkommande låtarna kring att finna sin väg i livet och våga göra det man brinner för. EP:n avslutas med en finstämd ballad på svenska, där man kan höra Elin på solosång och Linnea på piano, uppbackade av en live-inspelad stråkorkester. Systrarnas gemensamma förhoppning med EP:n är att folk ska lyssna på låtarna och bli både berörda och peppade.

Systrarna Ericssons debut-EP "Into the fire". Omslag: Christopher Holmberg.
Systrarna Ericssons debut-EP ”Into the fire”. Omslag: Christopher Holmberg.

Tidigare i augusti medverkade systrarna tillsammans med sina producenter på ”Piren Live” i Arvika, där de bland annat premiärspelade EP:n i sin helhet live för både sittande publik och i livestreaming. Du kanske såg dom? Under hösten kommer både Elin och Linnea själva börja studera musikproduktion vid Musikhögkskolan Ingesund, med ambitionen att fortsätta skapa och släppa musik även i framtiden. EP:n som släpps nu blir startskottet på deras resa inom musiksverige, och många fler låtar kommer att komma från Systrarna Ericsson i framtiden. ”Det har varit ett privilegium att ha fått chansen att jobba med så bra musiker och producenter, och att haft tillgång till Ingesunds fina studio. Vi ser det här som en början på vår fortsatta musikresa” säger Elin Ericsson.

Att systrarna är musikaliska råder ingen tvekan om. Det ska bli riktigt spännande att se hur deras fortsatta resa ter sig och hur deras utveckling tar dom vidare när de nu tar sig an Musikhögskolan Ingesund. Jag tror mer att vänta – hurra!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.