Edgar & Strandberg släpper ny musik

Chris Edgar, Henrik Strandberg, Janne Schaffer och Linnea Waljestål. Foto: privat.
Chris Edgar, Henrik Strandberg, Janne Schaffer och Linnea Waljestål. Foto: privat.

De har haft ett annorlunda halvår. Trubadurerna Christopher Edgar och Henrik Strandberg. När Covid-19 slog till var de med och tog initiativ till insamlingsgalor på Ritz och hitta artistsamarbeten. Galor som var framgångsrika och samarbeten som nu givit frukt.

Ett av de artistsamarbeten som föddes var när Janne Schaffer skulle medverka på insamlingsgala nummer två på Ritz. Den mycket flitige Janne Schaffer som då gjorde en fin hyllning till arvikamusikern Björn J:son Lindh spelade då även ihop med Edgar och Strandberg. Ur detta ställdes frågan om Schaffer ville medverka på musik som duon skrivit? Detta nappade Janne Schaffer på och drog även med sina spelkompisar Ola Gustafsson (gitarr), Lars Nyström (piano/orgel) och Andreas Dahlbäck (trummor).

Musiken spelades in i trummisen och producentens Andreas Dahlbäcks studio Durango Recordning där många stora svenska artister arbetat. Att få med alla dessa rutinerade herrar i projektet är kul! Men projektet innehåller inte enbart herrar. Linnea Waljestål medverkar också på sång. Jag har mest sett Linnea som trummis och ljudtekniker – kul att hon nu även medverkar med sång!

Ola Gustafsson, Janne Schaffer och Andreas Dahlbäck. Foto: privat.
Ola Gustafsson, Janne Schaffer och Andreas Dahlbäck. Foto: privat.q

”Tusen Kyssar” och ”Leva Mitt Liv”. Så heter dom, låtarna som Edgar & Strandberg släpper idag. Två trubadur-pop-rock-låtar som funkar utmärkt på två gitarrer men som nu arrangerats och orkestrerats för fler musiker, fler instrument och kör. Låtarna känns inspirerade av Ulf Lundell och Lars Winnerbäck. Inga dåliga förebilder.

Det hela är snyggt producerat och de små detaljer görs på orgel och steelguitar förhöjer helt klart. Av de två låtarna är det ”Tusen kyssar” som fastnar mest hos mig. Skulle även tro att den kommer att gå hem hos Sveriges Radio P4. Oavsett så är det här nog två låtar som ni kommer att höra mer av, både digitalt men framförallt live när Edgar & Strandberg kör sina trubadurspelningar. Bra jobbat!

/David


Edgar & Strandberg. Foto: privat.
Edgar & Strandberg. Foto: privat.

Om skivsläppet:
Artistnamn: Edgar & Strandberg

Text/Musik: Christopher Edgar & Henrik Strandberg
Producent: Ola Gustafsson
Mixning: Andreas Dahlbäck
Mastring: Sören Von Malmborg
Gitarr: Janne Schaffer, Ola Gustafsson, Henrik Strandberg
Piano/Orgel: Lars Nyström
Bas: Ola Gustafsson
Trummor/Kör: Andreas Dahlbäck
Sång: Christopher Edgar & Linnea Waljestål

Om Durango Recordning:
Urval av artister: Magnus Uggla, Melissa Horn, Mikael Wiehe, Lars Winnerbäck, Robyn, Ulf Lundell och Veronica Maggio.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.